35 de mii de euro pentru parada de Zilele Administrației

De Eugen Rogojan
11Comentarii
35 de mii de euro pentru parada de Zilele Administrației
Organizarea paradei de vineri, 17 mai, de Zilele Administrației Arădene, a costat peste 35 de mii de euro.

145 de mii de lei fără TVA a plătit Centrul Municipal de Cultură Arad Asociației Pro Fortuna, pentru organizarea paradei de vineri, 17 mai, din cadrul Zilelor Administrației Arădene. Asociația a încasat această sumă pentru „organizarea unui eveniment de tip re-enactment (reconstituire istorică în care participanții desfășoară un program după un plan prestabilit pentru a recrea diverse aspecte ale unui eveniment sau perioade istorice)”. Mai exact, a fost vorba despre „o reinterpretare a unui moment istoric care a avut loc în municipiul Arad – parada militară ce a avut loc în data de 17 mai 1919, reconstituind elementele centrale – parada militară în costume de epocă, parada în costume populare a comunităților din împrejurimile Aradului, care vor întâmpina cu flori trupele care vor mărșălui prin oraș”, conform descrierii achiziției făcute prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

104 costume

Costumele au fost închiriate de la Primăria Municipiului Sibiu, tarifele fiind stabilite printr-o hotărâre a Consiliului Local Sibiu. Pentru costumul de soldat, tariful este de 400 de lei pe zi, pentru cel de civil 800 de lei pe zi, iar pentru cel de ofițer, o mie de lei pe zi. Conform ofertei, CMC Arad a plătit pentru închirierea a 104 costume suma de 134 de mii de lei, adică o medie de 1.288 de lei pe costum.

Colaborator vechi

Alte zece mii de lei au fost alocate pentru închirierea a cinci armăsari, cu câte două mii de lei bucata, în timp ce pentru zece coșuri de nuiele s-a dat o mie de lei, iar alte cinci mii de lei pentru 500 de buchete de „flori de grădină”. De menționat este și faptul că asociația care s-a ocupat de organizarea evenimentului este prezidată de un „colaborator” apropiat al Centrului Municipal de Cultură Arad, care în trecut s-a ocupat și de câteva evenimente organizate la Cinematograful Grădiște, pe care CMC-ul îl are în administrare.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor