3,8 milioane de euro pentru e-ticketing

De Diana Dutu
8Comentarii
3,8 milioane de euro pentru e-ticketing
Sistemul integrat de tarifare pe mijloacele de transport public va fi finanţat din fonduri europene.

Primarul Gheorghe Falcă a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că Municipalitatea a câştigat finanţare europeană pentru proiectarea, furnizarea și instalarea unui Sistem integrat de tarifare (e-ticketing) care va facilita orientarea călătorilor către utilizarea serviciilor de transport public, prin ușurarea achiziționării legitimațiilor de călătorie.

„Vom avea 204 echipamente de validare la bordul mijloacelor de transport – tramvaie sau autobuze, 20 de echipamente de validare pentru controlori, 39 de dispozitive de vânzare automate de bilete, 107 display-uri de informare a pasagerilor în vehicule şi 109 display-uri de informare a pasagerilor în staţii, echipamente de birou pentru managementul flotei, un sistem de acces al publicului la internet WiFi în cele 107 vehicule şi 109 staţii, sistem de măsurare a pasagerilor în cele 107 staţii. Toate aceste sisteme vor fi coordonate dintr-un tablou de comandă. Totul va fi digitalizat. Mai mult, de pe platforma digitală se poate afla în timp real unde este tramvaiul, unde este autobuzul, dar şi câţi pasageri au urcat sau au coborât din mijlocul de transport. La intrarea în autobuz sau tramvai, dacă nu ţi-ai validat prezenţa, se anunţă şi apar controlorii…” – a detaliat primarul Gheorghe Falcă.

În CLM

În ultimii ani, Aradul s-a străduit să puncteze în procesul de tranziție către o mobilitate durabilă. Proiectele implementate au vizat îmbunătățirea transportului public prin modernizarea infrastructurii și definirea principalelor obiective de îmbunătățire a serviciilor.

Sistemul de transport public urban este reprezentat de reţele de tramvaie, autobuze şi microbuze. Reţeaua liniilor de tramvai asigură transportul călătorilor pe principalele axe de deplasare, realizând conectarea principalelor cartiere de locuit cu zona centrală.

„În următoarea ședință a Consiliului Local Municipal, vom aproba studiul de fezabilitate pentru proiectul european, finanțat prin fonduri nerambursabile, care vizează sistemul e-ticketing. Valoarea investiției este de 3,8 milioane euro și este deja câștigată, trebuie doar să intrăm în procedura de aprobare a finanțării și a licitației” – a precizat primarul Gheorghe Falcă, la finalul conferinţei de presă.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor