3,9 milioane pentru un centru de pe Tarafului

De Andreea Pintea
5Comentarii
3,9 milioane pentru un centru de pe Tarafului
Cofinanțarea Primăriei Municipiului Arad în proiectul privind construirea unui centru pe Tarafului va fi de peste 3,9 milioane lei.

ARAD. Un proiect ambițios care ar urma să rezolve o parte din problemele ce vizează zonele defavorizate și marginalizate din Arad. Este vorba despre un centru multifuncțional pentru persoane din zone urbane marginalizate, mai exact de pe Tarafului. Construirea centrului a fost inclusă în cadrul unui proiect depus pe fonduri europene, dar dat fiind faptul că s-a depășit pragul proiectelor eligibile, Primăria Arad va fi nevoită să își majoreze contribuția de la 104.353,88 lei la valoarea de 3.946.210,89 lei.

În zonă defavorizată

„Centrul multifuncțional va fi amplasat pe strada Tarafului, Cartierul Sânicolaul Mic, în interiorul zonei de blocuri, fiind considerată una din zonele defavorizate, marginalizate ale oraşului. Marginalizarea zonei rezultă din evaluarea făcută asupra capitalului uman a condiţiilor de locuire şi de ocupare a forţei de muncă. Clasificarea zonei ca zonă urbană marginalizată a rezultat şi în urma documentării în teren realizată de către Direcţia de Asistenţă Socială Arad, concluziile fiind centralizate în Chestionarul de evaluare a Zonei Urbane Marginalizate. În cadrul obiectivului de investiţii se vor implementa activităţi complementare şi integrate cum sunt şi îmbunătăţirea serviciilor sociale, educaţionale şi cultural – recreative, alături de asigurarea unor spaţii publice urbane facile activităţilor şi beneficiarilor proiectului. Prestarea serviciilor sociale se va face de către partenerul de proiect – Direcţia de Asistenţă Socială Arad, care este acreditat ca furnizor de servicii sociale prin Certificatul de acreditare AF/003647/2017 şi oferă servicii similare la nivelul Municipiului Arad”, se arată în proiectul de hotărâre inițiat de primarul Călin Bibarț.

Pe POR 2014-2020

Practic, centrul va fi construit cu finanțarea în cadrul POR 2014 -2020, Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții PI 4.3. – Oferirea de sprijin pentru regenerarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale, Obiectivul Specific OS 4.3 – Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiile reședință de județ din România, fiind deja selectat ca proiect prioritar.

Proiectul are o valoare totală de 5,21 milioane lei, iar potrivit modificării adoptat în unanimitate de către consilierii locali partea ce va trebui acoperită de la bugetul local va fi de 3,9 milioane lei.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor