4,17 milioane de euro pentru Sanevit

De Diana Dutu
2Comentarii
4,17 milioane de euro pentru Sanevit
© În aşteptarea privatizării FOTO: DIANA DUŢU
Acesta e preţul de ofertă stabilit de Ministerul Economiei pentru vânzarea acţiunilor societăţii care deține fosta fabrică de seringi din Arad.

Aşa cum a promis pentru Jurnal arădean/ Aradon la începutul lunii aprilie, Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) a demarat o nouă procedură pentru vânzarea pachetului de acţiuni deţinut la Sanevit 2003. Astfel, Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului (DPAPS, fost OPSPI) din cadrul Ministerului oferă la vânzare prin licitaţie cu strigare, un număr de 16.342.499 acţiuni, reprezentând 100% din capitalul social al societăţii Sanevit 2003 SA. Valoarea nominală a acţiunii este de 2 lei. Preţul de ofertă este 18.636.761 lei (4,17 milioane de euro). Constatăm o scădere semnificativă faţă de prima licitaţie, din noiembrie 2015, când preţul de ofertă a fost de aproximativ 7,5 milioane de euro.

Procedura

Potrivit anunţului de ofertă, pentru participarea la licitaţie, potenţialii cumpărători vor depune la sediul DPAPS documentele de participare, cel mai târziu cu o zi lucrătoare înainte de data fixată pentru începerea licitaţiei cu strigare, respectiv până la 31 mai, ora 9.00, acest termen fiind termen de decădere. Deschiderea plicurilor cu documentele de participare la licitaţie se va face în prezenţa tuturor ofertanţilor în data de 31 mai, ora 10.00, la sediul DPAPS. Verificarea şi analizarea documentelor de participare la licitaţie se va face până la 1 iunie 2016, ora 9.00, când se va întocmi şi afişa la sediul DPAPS lista ofertanţilor acceptaţi. Licitaţia va avea loc în data de 1 iunie, ora 10.00, la sediul DPAPS.

Director nou

Fosta fabrică de seringi mai are în prezent 11 angajaţi. După decesul fostului director Iosif Ignat, a fost numită în această funcţie Mariana Brădicean, fost membru în Consiliul de Administraţie al societăţii Sanevit 2003.

 

Articole pe aceeași temă:

În sfârşit: licitaţie pentru vânzarea Sanevit!

Sanevit, la loc comanda!

Sanevit se pregăteşte de o nouă licitaţie2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor