437 de secții de votare și 28 de ore pentru referendum

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
15Comentarii
437 de secții de votare și 28 de ore pentru referendum
Pe 6 și 7 octombrie, alegătorii din tot județul sunt așteptați la urne pentru a vota schimbarea Constituției.

ARAD. Referendumul pentru schimbarea articolului 48 din Constituție, ce reglementează căsătoria, se desfășoară în acest weekend. Organizat la solicitarea Coaliției pentru Familie, care a strâns în urmă cu trei ani aproximativ 3 milioane de semnături, referendumul are ca finalitate introducerea explicită a formulării „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

La nivel de județ au fost organizate 437 secții de votare, dintre care 115 se află pe raza municipiului, restul fiind în județ. Secțiile de votare se vor deschide, atât sâmbătă 6 octombrie, cât și duminică 7 octombrie, de la ora 7:00 și se vor închide la ora 21:00. Deși au fost mari probleme cu președinții secțiilor de votare care s-au retras de la Referendum, Cosmin Branc – președintele Biroului Electoral Județean ne-a informat că în acest moment toate secțiile sunt constituite și au președinte.

În ceea ce privește întrebarea de pe buletinul de vot, aceasta va fi: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, alegătorii având ca posibilitate de răspuns „Da” sau „Nu”. Cetățenii care, în ziua referendumului, se află într-o altă localitate decât cea de reședință, își pot exercita dreptul de vot pe o listă suplimentară, pe baza actului de identitate.


UPDATE: Toate secțiile de votare s-au deschis

Toate cele 437 secții de votare din județul Arad s-au deschis fără probleme. Cosmin Branc, președintele Biroului Electoral Județean, ne-a spus că procesul de votare se desfășoară fără probleme. O singură situație deosebită a fost întâmpinată în această dimineață. „La secția de votare din Seleuș, președintele secției a avut un deces în familie în această dimineață. S-a tras la sorți un nou președinte și secția funcționează fără probleme. Președintele secției de votare a așteptat să fie înlocuit, nu a părăsit secția, astfel că votul nu a fost perturbat”, ne-a mai spus Cosmin Branc.

Taguri: , ,


15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor