444 de elevi de a VIII-a, fără Evaluare

De Eugen Rogojan
1Comentariu
444 de elevi de a VIII-a, fără Evaluare
Peste 440 de elevi de clasa a VIII-a vor „sări peste” Evaluarea Națională de la finalul ciclului gimnazial.

Pe data de șapte iunie, vineri, s-au încheiat cursurile pentru clasa a VIII-a. Tot atunci s-a încheiat și perioada de înscrieri la Evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019. La nivel de județ, din cei 3.668 de elevi înscriși, la începutul anului, în clasa a VIII-a, doar 3.224 dintre aceștia s-au înscris la examenul de evaluare a cunoștințelor dobândite în cei patru ani de gimnaziu. Ceilalți 444 de elevi care vor rămâne fără examenul de evaluare fie au ales să nu se înscrie, fie au încă situația școlară neîncheiată din cauza corigențelor.

Examenul propriu-zis va începe marțea viitoare, pe 18 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmând ca pe 20 iunie să aibă loc proba scrisă la Matematică. Elevii care au urmat gimnaziul într-o clasă cu limba maternă alta decât româna vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă pe 21 iunie 2019. Primele rezultate vor fi afișate pe 25 iunie, până la ora 12, în aceeași zi, până la ora 20, putând fi depuse contestațiile. Acestea din urmă vor fi soluționate între 26 și 28 iunie, iar rezultatele finale vor fi publicate până cel târziu pe 29 iunie.

La solicitarea comisiilor județene de organizare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Organizare poate aproba, în situații excepționale, prelungirea perioadei de evaluare a lucrărilor scrise ori de afișare a rezultatelor, precum și reducerea perioadei de afișare a acestora. Calendarul de desfășurare a evaluării naționale a fost aprobat pe 29 august 2018, prin Ordin al Ministrului Educației Naționale.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor