447 de șoferi indisciplinați au scos din buzunare peste 26.000 de euro

De Valentin Goran
Reactualizat la:
14Comentarii
447 de șoferi indisciplinați au scos din buzunare peste 26.000 de euro
Polițiștii locali arădeni au amendat în luna februarie nu mai puțin de 447 de șoferi pentru neatenția, graba sau nepăsarea lor cu suma de 120.205 lei.

Pentru arădenii interesați de activitatea polițiștilor locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice în luna februarie, am aflat câți șoferi au fost sancționați pentru oprire și staționare neregulamentară, pe platforma căii de tramvai stânjenind circulația tramvaielor, pe trotuare ori pe trecerile pentru pietoni, dar și zonele în care se produc lună de lună aceleași greșeli. Astfel, am aflat că numărul șoferilor care au greșit în februarie este destul de mare, 447 la număr (în medie câte 14 în fiecare zi), la fel ca și cuantumul sancțiunilor, care depășește 120 de mii de lei (aproximativ 27.000 de euro).

Care sunt zonele unde șoferii greșesc?

Haideți să vedem care sunt zonele în care se greșește cel mai frecvent în municipiul nostru: Piața Mihai Viteazul, Bld. Revoluției – tronsonul cuprins între Teatrul Clasic „Ioan Slavici” și Piața Drapelului, Bld. Revoluției intersecție cu str. Crișan, Bld. Revoluției intersecție cu Calea Iuliu Maniu (stația mijloacelor de transport public), Bld. Revoluției intersecție cu str. Lucian Blaga, Bld. Revoluției intersecție cu str. 1 Decembrie 1918, Calea Aurel Vlaicu (în proximitatea Atrium Mall), Piața Spitalului, Calea Aurel Vlaicu intersecție cu Calea 6 Vânători, Calea Aurel Vlaicu intersecție cu str. Cocorilor, Calea Aurel Vlaicu intersecție cu Calea Victoriei, Bld. Decebal.

335 de șoferi au oprit neregulamentar

Revenind la amenzi, cele mai multe – 335 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 90.000 lei – au fost aplicate pentru oprirea neregulamentară în zona de acțiune a indicatorului „oprirea interzisă”. Fiecare șofer amendat a scos din buzunar peste 260 de lei. 25 de șoferi au plătit în total peste 6.000 de lei pentru că au oprit neregulamentar în intersecții sau la mai puțin de 25 de metri de colțul intersecției, în timp ce alți 24 de șoferi au scos din buzunare aproape 7.000 de lei pentru că au oprit în stațiile destinate mijloacelor de transport public persoane.

Au blocat tramvaie și au parcat pe treceri

În luna februarie, cinci șoferi au scos din buzunar câte 230 de lei după ce au oprit pe șina de tramvai blocând astfel circulația tramvaielor, în timp ce 18 șoferi au fost sancționați cu câte 270 de lei pentru că au parcat pe trotuar. Tot în februarie, 8 șoferi au fost amendați cu câte 290 de lei pentru că au parcat pe pistele pentru bicicliști, în timp ce 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru că șoferii au parcat pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de 25 de metri după acestea.

Drumurile sparte de tonaj

Din nefericire, în luna februarie, nu mai puțin de 125 de șoferi au intrat cu camioanele acolo unde nu aveau voie, adică nu au respectat masa maximă admisă de 3,5 tone și astfel au fost sancționați cu câte 900 de lei fiecare. Cât despre drumurile pe care aceștia le distrug, nu mai spunem nimic, acum.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor