48 de primari din județul Arad s-au întâlnit la CJA

De Valentin Goran
3Comentarii
48 de primari din județul Arad s-au întâlnit la CJA
Primarii din județ s-au întâlnit pentru a afla mai multe date despre posibilitatea de a atrage fonduri în orașele și comunele pe care le conduc.

Nu mai puțin de 48 de primari din județul Arad și-au dat întâlnire vineri, 20 ianuarie, cu președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Arad, la sediul instituției, situat pe strada Corneliu Coposu. Pe această cale, toți primarii prezenți au fost informați despre oportunitatea de a accesa fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL. Programul se concentrează pe trei direcții: modernizarea satului românesc, infrastructură la nivel județean, dezvoltarea orașelor. Numărul proiectelor programate pentru următorii patru ani este de aproximativ 9.500, peste cele 5.000 aprobate în anul 2016.

Reabilitarea drumurilor județene

Concret, CJA va depune pentru finanțare pe PNDL proiecte pentru reabilitarea unor drumuri județene cu o lungime mai mare de 20 km, valoarea estimată fiind de 35 de milioane de euro, după cum urmează: Mișca-Apateu-Berechiu, Gurahonț-Buteni, Nădab-Zărand-Seleuș, Sânmartin-Șimand-Olari-Caporal Alexa. Obiectivele de investiţii care pot fi finanţate în cadrul programului trebuie să vizeze lucrări de realizare, extindere, reabilitare, modernizare, respectiv dotare pentru unul dintre următoarele domenii specifice: sisteme de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei; sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate; unităţi de învăţământ preuniversitar; unităţi sanitare; drumuri publice; poduri, podeţe sau punţi pietonale; obiective culturale de interes local; platforme de gunoi; pieţe publice, comerciale, târguri, oboare; modernizarea bazelor sportive; infrastructura turistică.

În prima fază, se va realiza la Ministerul Dezvoltării o analiză pentru prioritizarea proiectelor; primăriile din județ trebuie să fie pe fază în vederea elaborării și depunerii notelor de fundamentare. Din luna martie intră în vigoare HG 907, iar documentațiile tehnice trebuie corelate cu aceasta. Termenul de depunere a proiectelor pe PNDL este de 30 de zile de la data adoptării bugetului.

Taguri: , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor