5 motive de despartire explicate

5 motive de despartire explicate
De fapt exista unul singur – nu il mai iubesti sau nu te mai iubeste. Greu de explicat insa, atunci cand privesti dragostea ca si micul print al lui Exupery: ceva ce creste odata cu trecerea timpului, cu fiecare clipa in care arati ca iti pasa.

Nu poti spune cuiva ‘pur si simplu nu imi mai pasa’, nu poti sa te vezi ca un fel de monstru. Si atunci ‘inventezi’ motive, alegi ceva care sa te justifice, care sa il raneasca cat mai putin pe celalalt si in acelasi timp sa ii taie cheful de a mai incerca, de a te bate la cap cu tanguirile sale. Cel mai adesea insa iese mult mai prost decat iti inchipui. Am facut pentru voi un top 5 de motive, spuse de ei sau de ele, care sunt atat de absurde incat adevarul ar fi fost o pana pe langa un asemenea baros lovit in moalele capului:

 

1. esti prea bun pentru mine

Traducerea ar fi ceva de genul – tie iti e usor sa te porti asa intrucat eu iti satisfac tie necesitatile sufletesti. Dar mie imi ceri extraordinar de mult cand ai tot felul de pretentii pe care le consideri ‘normale’. Eu nu castig nimic din asta si in mod natural nu imi vine nicicum sa le fac, prin urmare cea mai mare parte a timpului ma comport urat. Pana si pe mine m-a obosit aceasta diferenta. Tu cat mai poti suporta? Chiar n-ai pic de demnitate? Pleaca si gaseste pe cineva care sa te iubeasca la fel de mult precum iubesti tu.

 

2. nu ma mai intereseaza sexul

Adica – nu mai mai intereseaza sexul cu tine. Sau daca sexul este numai ceea ce imi oferi tu pot spune linistit ca nu imi mai trebuie. Ce or gasi altii atat de placut in asta? Iti ocupa timpul si e si cam scarbos, cred ca m-as descurca foarte bine si fara asta.

Si continuarea – daca mie nu imi place, nici tie nu are de ce sa ti se para ceva extraordinar, asa ca eu zic sa renuntam la asta, poate ca ar fi bine sa stam si in camere separate. Cu siguranta, fara acest stres legat de apropierea fizica vom avea cu adevarat o relatie placuta, vom putea fi buni prieteni.

 

3. de fapt nu am avut niciodata copilarie

Ma bucur pentru tine ca esti sigur ca eu sunt ceea ce vrei. Nu acelasi este insa si cazul meu. Nu spun ca as avea ceva concret sa iti reprosez, nu spun ca nu imi placi. Dar chiar nu pot mai bine de atat? Te compar cu prietenenele tale, cu ale mele – nu esti nici cea mai frumoasa, nici cea mai desteapta.

De fapt nu esti cea mai cea in nimic anume. Si atunci? Care mai e sensul? Cred ca ar trebui sa vreau mai mult, ma duc sa testez piata. Daca mai esti aici cand imi dau seama ca mai bine nu se poate, foarte bine, putem continua.

 

4. vreau sa ma redescopar

Nu stiu daca iti dai seama, dar pana acum am cam facut tot ceea ce iti place tie – gasca de prieteni e a ta si nu a mea, vacantele le petrecem acolo und iti place si tie, nu putem discuta decat ceea ce te intereseaza si pe tine, mi-am schimbat – de voie, de nevoie – gusturile muzicale, m-am imbracat astfel incat sa parem un cuplu, vorbesc la telefon cu familia ta saptamanal.

Gata! Nu mai suport! De fapt nu cred ca imi place nimic din toate acestea, nici macar nu mai stiu cine sunt de la atatea renuntari. Dar cu siguranta nu sunt ceea ce vrei tu sa fiu, de asta sunt sigura. Nu mai vreau sa fiu o parte a vietii tale, este un calvar pentru mine sa fim impreuna.

 

5. nu am timp pentru o relatie acum

Nu ma deranjeaza ca inca ocupi canapeaua, daca nu imi pui prea multe intrebari, daca nu pretinzi atentie. Si nici nu ma intreba pe unde am fost, pe afara… Am si eu viata mea din care nu vrea sa faci parte, nu vreau sa stau sa iti explic, nu vreau sa te aud cum iti dai cu parerea.

De fapt, nu stiu de ce nu incerci si tu sa faci ceva pentru tine? Chiar nu iti dai seama ca nu ai o idee noua de nu stiu cat timp, ca repeti totul pana la epuizare? Daca nu ai sta atata pe capul meu, analizand fiecare gest poate ca ai mai fi evoluat si tu.