50 de ani de liceu la Sebiş

1Comentariu
50 de ani de liceu la Sebiş
SEBIS – În cele cinci decenii de existenţă, „Şcoala medie” din Sebiş şi-a îndeplinit cu prisosinţă misiunea încredinţată.

La 10 martie 1957, din îndemnul unor dascăli inimoşi şi a unor părinţi hotărâţi, prof. Dârlea Avram, directorul de atunci, a convocat mai mulţi conducători de întreprinderi, părinţi ai elevilor, cadre didactice şi şefi de instituţii, pentru o consfătuire în vederea înfiinţării unei şcoli medii. După doi ani de demersuri, la începutul anului şcolar 1959-1960, s-a deschis la Sebiş cea dintâi şcoală medie, în mediul sătesc, pe cursul mijlociu al Crişului Alb. Iar în primăvara anului 1960 s-a început construirea unei şcoli noi. De la 1 septembrie 1961, atât Şcoala medie cât şi Şcoala generală de 7 ani s-au mutat în noul local. De-a lungul celor cinci decenii, peste 5.000 elevi din Sebiş şi din localităţi învecinate au terminat liceul aici. În timp, şcoala a purtat diverse denumiri, şi-a îmbogăţit „zestrea” cu încă o clădire şi un internat, şi a avut mai mulţi directori. Acum, cu numele de „Grupul Şcolar Industrial Sebiş”, liceul este condus de  prof. Romulus Barbatei – director, Geta Gudiu, Olivia Lazăr – directori adjuncţi şi Ştefan Alb – consilier educativ.

Sărbătoarea tuturor promoţiilor

Pentru a marca aşa cum se cuvine împlinirea a jumătate de secol de la înfiiţarea liceului dar şi a 250 de ani de învăţământ în limba română la Sebiş, conducerea Gr. Şc. Ind. Sebiş organizează în 4-5 iunie a.c. o mare sărbătoare, la care sunt invitaţi toţi absolvenţii liceului, într-o întâlnire a generaţiilor Astfel că elevii de astăzi se vor vedea şi cunoaşte cu cei care, de-a lungul celor 50 de ani, au învăţat pe băncile acestei prestigioase şcoli.

Programul prevede pentru 4 iunie: Primirea invitaţilor, absolvenţilor, vizitarea şcolii (ora 9-10); Careu festiv dedicat absolvenţilor (ora 10-11);  Evocare cu prezentarea unui film documentar despre evoluţia învăţămantului în liceul din Sebiş (ora 11); Pe toată perioada primei părţi a zilei elevii de la profilul „Turism şi alimentaţie” de la liceul Sebiş vor realiza o expoziţie culinară cu vânzare pentru participanţi; Întâlniri pe clase cu diriginţii (ora 12,30);  Masă festivă la restaurantul Hotelului din Sebiş (ora  14,30); Seara vor avea loc întâlniri pe generaţii în diverse locaţii alese de fiecare.

Sâmbătă,  5 iunie, se vor desfăşura competitii sportive: fotbal, handbal, oină (la care sunt invitate şi scoli partenere). Nu vor lipsi parada portului popular, spectacol cu echipa de dansuri şi soliştii vocali, etc. Iar expoziţia culinară cu vânzare va continua şi în această zi.

Invitaţie peste generaţii

„Există în viaţa fiecărei şcoli câteva momente privilegiate, cu o încărcătura afectivă aparte – ne spune, emoţionat, directorul liceului, prof. Romulus Barbatei. La un astfel de moment vă invităm, dragi foşti elevi şi foşti profesori ai acestui liceu, să participaţi în zilele de 4-5 iunie. Am convingerea că va fi o ocazie deosebită de a crea noi punţi de comunicare între generaţii atât de remarcabile ale acestui liceu şi de a retrăi sentimentul de a aparţine acestei şcoli în care fiecare dintre noi a învăţat cel putin o lecţie de viaţă valoroasă. Vă aşteptăm, pe toţi, cu dragoste!”

V.F.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor