51 de utilaje pentru zăpada judeţului

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
1Comentariu
51 de utilaje pentru zăpada judeţului
© Cât de pregătiţi suntem pentru iarnă? Foto: JA
30 de „lame” şi 21 de încărcătoare, disponibile pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în această iarnă.

Iarna a venit peste noi. Şi-a „arătat” deja colţii sâmbătă, când primii fulgi serioşi de nea au căzut peste judeţul nostru. În aceste condiţii, toţi şoferii au o singură întrebare pe buze: suntem pregătiţi pentru deszăpezire? Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad au un răspuns la această întrebare. „Pentru iarna 2017-2018, avem la dispoziţie 51 de utilaje, dintre care 30 sunt autobasculante cu lamă şi răspânditor de materiale antiderapante, iar 21 sunt încărcătoare”, a spus Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele CJA.

În ceea ce priveşte stocul de material antiderapant, respectiv nisip şi sare, reprezentanţii Serviciului Administrare Drumuri şi Poduri, aflat în subordinea Consiliului Judeţean, spun că avem cantităţi care vor fi suficiente pentru această iarnă. „Avem în stoc 4.036 de metri cubi de nisip şi 1.666 de tone de sare. În prezent, acestea reprezintă 85 la sută din necesarul nostru. Dar, potrivit consumurilor din anii precedenţi, această cantitate de material antiderapant ne va fi suficientă. În caz de necesitate, vom mai achiziţiona nisip şi sare, dar nu credem că va fi nevoie”, a declarat Cristian Cîrlugea, angajat al Consiliului Judeţean Arad, care are în aria de activitate şi deszăpezirea.

Tot Inteco

Poate că cea mai şocantă informaţie se referă la firma care execută deszăpezirea. Pentru că aceasta este tot Inteco Holding, firma din Sebiş, societate căreia conducerea Consiliului Judeţean i-a declarat război deschis. În primăvara acestui an, preşedintele CJA Iustin Cionca şi vicele Sergiu Bîlcea anunţau că doresc rezilierea contractului cu Inteco, firmă care, în 2015, a câştigat un contract pe patru ani de zile. La acea vreme, Cionca şi Bîlcea spuneau că societatea nu se ocupă la modul serios de deszăpezire. În luna martie a venit şi anunţul: s-a ajuns la un acord de reziliere a acordului-cadru care trebuia să se finalizeze, în mod normal, în anul 2019. Doar că, surpriză!, tot Inteco deszăpezeşte drumurile judeţene şi în această iarnă. Cum aşa?

Ne explică Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele CJA: „în momentul în care am semnat actul adiţional care prevede rezilierea contractului dintre Consiliul Judeţean şi firma Inteco, am specificat acolo faptul că acel contract se reziliază imediat ce noi vom semna un nou contract pentru deszăpezire. Am organizat o licitaţie în acest sens, dar nici măcar o societate nu a depus ofertă. Aşa că, în acest moment, este în vigoare contractul pe care îl avem cu Inteco. În momentul în care vom avea un câştigător al licitaţiei, contractul cu Inteco se reziliază”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor