68.000 de lei pentru managementul unei zone moarte

De Adriana Barbu
5Comentarii
68.000 de lei pentru managementul unei zone moarte
© Zona din 300 care ar urma să fie supusă reconversiei  FOTO: JA  
Reconversia unui teren abandonat din Micălaca 300 într-o zonă de agrement își caută acum manager de proiect.

ARAD. Reconversie funcțională și revitalizare pentru un teren din zona Micălaca 300 și transformarea lui în zonă de agrement și petrecere a timpului liber. Acesta este un plan gândit pe hârtie pentru care Primăria Arad e dispusă să plătească milioane de lei. Iar planul de pe hârtie e posibil să se concretizeze cândva, dacă ar fi să ne luăm după achizițiile publice pe care Municipalitatea vrea să le facă în această perioadă. Primăria Arad caută servicii de publicitate pentru acest proiect și, totodată, o firmă care să coordoneze acest proiect.

Până la 1 octombrie, executivul Aradului invita firmele interesate să participe la procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică având ca obiect „Servicii de management al proiectului Reconversia funcțională și revitalizarea terenului din zona Micălaca 300 și transformarea lui în zonă de agrement și petrecere a timpului liber”. Obiectul contractului este reprezentat de serviciile generale de consultanţă în management, iar procedura ar urma să fie achiziţie directă, banii venind direct de la bugetul local. În plus, nu este vorba de o sumă mică, ci de aproape 70.000 de lei (în anunț se precizează însă că nu se acceptă actualizarea preţului contractului). Managementul acestei reconversii de teren trebuie asigurat pe întreaga perioadă de implementare a proiectului.

Zona vizată de proiect este Micălaca 300, terenul fiind delimitat de digul de apărare contra inundațiilor și malul Mureșului, respectiv pasajul rutier până la zona îngustată cu o latură de aproximativ 25 metri. Terenul are o suprafață de 47.000 mp și formă neregulată, iar prin proiectul de acum se intenționează realizarea de zone de agrement pe tematici, cu dotări corespunzătoare, drum de acces, alei pietonale, pistă de bicicliști și o parcare înierbată, plantarea de material dendrologic și floricol, realizarea de gazon prin însămânțare, montarea de stâlpi complet echipați cu panouri fotovoltaice, lămpi cu led, regulatori de încărcare și acumulatori, sistem de camere video pentru supraveghere zonă și wifi.

Primăria nu va plăti mai mult de 68.581,83 lei fără TVA pe contractul de servicii de management pentru implementarea proiectului.

Pe fonduri de postaderare

Proiectul care își propune să revitalizeze zona va fi realizat pe fonduri de postaderare.

Pornind de la necesitatea revitalizării terenului din zona Micălaca 300 și transformarea lui în zonă de agrement și petrecere a timpului liber s-a depus deja Cererea de finanțare și s-a semnat contractul de finanţare nr. 4640/07.08.2019. Durata de implementare a proiectului, conform contractului de finanțare, este până la data de 31.03.2022 inclusiv.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor