7.671 de terenuri vândute

De Diana Dutu
7.671 de terenuri vândute
© S-au vândut terenuri agricole
Anul trecut a fost unul extrem de dinamic din punct de vedere al vânzărilor de terenuri.

Potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în anul 2017 s-au vândut nu mai puțin de 7.671 de terenuri agricole din extravilan.

Terenurile sunt principala marfă pe care o tranzacționează cei interesați de piața imobiliară. Dacă până nu de mult locuințele erau cele mai tranzacționate, acum terenurile agricole ocupă un loc fruntaș. Câteva sute de terenuri agricole din extravilanul localităților au fost vândute de arădeni, totalul pentru cele 12 luni ale lui 2017 ajungând la 7.671 de tranzacții. Acestora li se mai adaugă și tranzacțiile cu terenurile non agricole aflate tot în extravilan, acestea fiind însă de doar câteva zeci în tot anul. La fel de importante au fost și tranzacțiile cu terenuri intravilane, fie că a fost vorba de terenuri cu construcții, fie că ne referim la terenuri virane. În perioada ianuarie-decembrie a anului trecut, arădenii au vândut nu mai puțin de 3.814 terenuri intravilane cu construcții, cele mai multe tranzacții fiind înregistrate în luna mai – 394.

Luni de foc

Revenind la terenurile agricole extravilane, acestea au fost deosebit de căutate în special în lunile februarie – martie, iulie și octombrie. Maximul tranzacțiilor a fost atins în octombrie, când s-au înregistrat de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară nu mai puțin de 1.098 de tranzacții.

Din informațiile obținute din piața imobiliară arădeană, se pare că străinii ar fi cei mai interesați de terenurile agricole arădene. În acest context, au existat și creșteri semnificate de prețuri, chiar dacă ne referim la terenuri agricole.

Rămâne de văzut cum va evolua piața terenurilor și în 2018 și dacă se va menține aceeași dinamică.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !