70 de angajați ai Penitenciarului Arad, „pensionați” de medicul reținut de DNA Timișoara

De Ioana Costas
Reactualizat la:
24Comentarii
70 de angajați ai Penitenciarului Arad, „pensionați” de medicul reținut de DNA Timișoara
Procurorii DNA Timișoara precizează că 70 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 48 de ani, din cadrul Penitenciarului Arad au beneficiat de pensionare înainte de împlinirea condițiilor legale sau au inițiat demersuri în acest sens.

Atenția procurorilor DNA Timișoara a fost fixată pe Penitenciarul Arad după ce, începând cu anul 2016, în rândul personalului instituției s-au intensificat preocupările legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală – pensia fiind aproximativ egală cu venitul salarial. Mai precis, spun procurorii anticorupție, în schimbul unor sume de bani, cei care doreau să se pensioneze în această modalitate apelau la medicul Eugen Poșiar, șef Secție Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara care în situația în care nu identifica afecțiuni ce puteau reprezenta un impediment în desfășurarea activității profesionale a „solicitanților”, proceda la stabilirea unui diagnostic nereal (afecțiuni cardiace despre care afirma că nu pot fi stabilite cu exactitate pe fondul lipsei unei aparaturi performante, probleme pulmonare ori alte afecțiuni grave) sau acorda concedii medicale pe care le prelungea până la limita a 90 de zile, ori întocmea actele necesare programării în fața comisiei de specialitate. Potrivit DNA Timișoara, în baza documentelor puse la dispoziție, membrii comisiei declarau persoanele respective ”apt limitat”, aspect care le permitea acestora să iasă la pensie. „În modalitatea expusă, până în prezent, au beneficiat de pensionare înainte de împlinirea condițiilor legale sau au inițiat demersuri în acest sens un număr de peste 70 persoane din cadrul Penitenciarului Arad cu vârste cuprinse între 40-48 ani. În același context, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, inculpatul Poșiar Eugen Silviu, în calitatea menționată mai sus, a primit de la două persoane sumele de 1.400 de euro și 2.000 lei. De asemenea, medicul a mai pretins de la alte două persoane sume neprecizate de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara să decidă clasarea acestora din motive medicale”, se arată într-un comunicat al DNA Timișoara. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Mai mulți angajați ar fi fost pensionați pe caz de boală de către un medic reținut de DNA pentru luare de mită și trafic de influență. Medicul care ar fi pensionat pe caz de boală mai mulți angajați ai Penitenciarului Arad este dr. Eugen Poșiar, șeful secției Interne din cadrul Spitalului Militar...


24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor