A 75-a comemorare a eroilor de la Păuliș

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
4Comentarii
A 75-a comemorare a eroilor de la Păuliș
© Ceremonii militare la Monumentul de la Păuliș FOTO: JA
Duminică eroii luptelor de la Păuliș vor fi comemorați prin slujbe, depuneri de coroane și defilări militare.

PĂULIȘ. Eroii Detașamentului Păuliș vor fi comemorați duminică, 15 septembrie, în Radna și Păuliș, la împlinirea a 75 de ani de la eroicele lupte în urma cărora au reușit să apere Defileul Mureșului, suveranitatea și integritatea României. Evenimentele sunt organizate de Asociația Națională a Veteranilor de Război, secțiunea Detașamentul Păuliș, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Arad și al primăriilor din Păuliș și Lipova. Vor fi prezenți la evenimente urmași ai eroilor și veteranilor bătăliei de la Păuliș, precum și membri ai Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Argeș.

Evenimentele vor începe la 8:30, cu depunerea coroanelor și jerbelor de flori la bustul căpitanului erou Ioan Fătu, din parcul cu același nume din localitatea Păuliș. Apoi, va urma un ceremonial militar și religios la cimitirul eroilor din Radna, începând cu ora 9:00, ce va cuprinde prezentarea onorului, salutul Drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României, un ceremonial religios și depunerea coroanelor și jerbelor de flori la monumentul eroilor din incinta cimitirului. Între orele 10:00 și 12:00 asistența participă în Biserica Ortodoxă din Păuliș la oficierea Sfintei Liturghii urmată de Parastas în memoria eroilor Detașamentului Păuliș. Începând cu ora 12:30 va începe ceremonialul militar și religios de la Monumentul Eroilor din Păuliș (adiacent DN7) ce va cuprinde de asemenea prezentarea onorului, salutul Drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României precum și alocuțiuni conform ordinii de precădere și un program artistic. După depunerea coroanelor de flori la monument, ceremoniile se vor încheie prin defilarea Gărzii de Onoare a Batalionului 191 de Infanterie Colonel „Radu Golescu”.

„Victoria de la Păuliș s-a dovedit crucială pentru câștigarea războiului, iar sacrificiul eroilor merită prețuit în mod necontenit. Suntem onorați să fim alături de veteranii de război și de Asociația Națională a Veteranilor de Război, secțiunea Detașamentul Păuliș, cu atât mai mult cu cât anul trecut, în octombrie, ne-a părăsit domnul colonel veteran Mihail Popescu, președinte al asociației veteranilor de la Păuliș. Îi așteptăm pe arădeni duminică să ne rugăm împreună pentru sufletele eroilor și veteranilor bătăliei de la Păuliș, cei care au stat ferm în calea inamicului și au demonstrat, precum eroii de la Mărășești, că nici pe aici nu se trece!”, declară prefectul Aradului, Florentina Horgea.

Taguri: , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor