A câştigat un proces cu ANI

De Adriana Barbu
2Comentarii
A câştigat un proces cu ANI
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a acceptat recursul primarului de Zăbrani în războiul său cu Agenţia Naţională de Integritate.

Un dosar din primavara lui 2016 împotriva primarului comunei Zăbrani, Marian Toader şi o sentinţă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, definitivă şi favorabilă edilului. Marian Toader se poate pregăti de sărbătoare: Înalta Curte a acceptat recursul său formulat împotriva sentinţei Curţii de Apel Timişoara. Pe scurt, primarul a câştigat un proces cu ANI după trei ani.
În dosarul de Contencios administrativ şi fiscal aflat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se vorbea de un conflict de interese/incompatibilitate constatate de ANI în cazul primarului din Zăbrani. După ce instanţa a acceptat în principiu recursul edilului, în octombrie 2017, stabilind un termen de judecată a acestuia în decembrie, pe 16 februarie, judecătorii de aici au hotărât să admită recursul declarat de Toader Marian împotriva sentinţei civile nr.269 din 31 octombrie 2016 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal, să caseze sentinţa atacată şi rejudecând să admită acţiunea edilului. Mai mult, judecătorii au anulat raportul de evaluare nr.16660/G/II/14.04.2016 emis de Agenţia Naţională de Integritate în ceea ce îl priveşte pe edilul din Arad. Sentinţa este una definitivă, aşa că Marian Toader are toate motivele de bucurie: a câştigat un proces cu ANI.
Marian Toader se afla în atenţia ANI din primăvara lui 2016 când inspectorii ANI au anunţat că primarul Zăbraniului s-a aflat în incompatibilitate deoarece a deţinut simultan şi funcţia de administrator al unei societăţi, şi cea de primar. La acea dată, Toader a anunţat că firma la care a fost administrator nu a avut niciun fel de activitate, aşa că incompatibilitatea nu a existat. Cei de la ANI l-au acuzat, din nou, în decembrie 2016 pe Marian Toader de conflict de interese penal.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor