A creat Dumnezeu răul?

1Comentariu
A creat Dumnezeu răul?
A creat Dumnezeu răul?
Dacă Dmunezeu este dragoste (1 Ioan 4:8) de ce sunt atâtea nedreptăţi în lume?

Un gentleman, cunoscut pentru ateismul său, a pus o întrebare unui tânăr grup de credincioşi, „Dumnezeu a creat tot ce există?” Unul dintre credincioşi a răspuns imediat, „Da! Cred că a creat totul!”. „În cazul acesta, înseamnă că Dumnezeu a creat şi răul? Pentru că răul există…”. Fără să găsească un răspuns, credinciosul a tăcut. Ateul era fericit că a putut să îşi dovedească punctul de vedere.

Unul dintre tinerii prezenţi, un student, a întrebat, „Domnule, pot să îmi exprim şi eu opinia?”. „Oh, un alt credincios? Sigur, spune!” „Domnule… frigul există?” “„Frigul?… ce întrebare! Bineînţeles că există! Ţie nu ţi-a fost frig niciodată?”, a spus omul râzând. „Cu tot respectul domnule, greşiţi. Starea de rece nu există. Conform unor studii dovedite din fizică, starea de rece este doar rezultatul absenţei totale a căldurii. Este doar un termen pentru a descrie ceea ce se produce prin sustragerea căldurii. Domnule, recele în sine nu există.”

Răul nu este o creaţie a lui Dumnezeu

Tânărul a continuat, „Dar întunericul…? Există?”. Omul a replicat, „Te rog…, vrei să spui că nu există întuneric? Stinge luminile şi vei vedea!”. Tânărul a replicat, „Adevărul este că întunericul e doar absenţa luminii. Lumina o putem genera şi studia, dar nu este la fel cu întunericul. PRISMA LUI WILLIAM NICOL arată varietatea diferitelor culori şi a dovedit că lumina poate fi decompusă conform longitudinii undelor şi poate fi studiată în orice laborator. Nu este la fel cu ceea ce numim noi „întuneric”. Acesta este doar un termen uman, creat pentru a exprima ceea ce rămâne când lumina este absentă. Domnule, dacă se poate, pot să vă mai întreb un ultim lucru, despre răul de care aţi menţionat. Oare cu adevărat e Dumnezeu cel care a creat RĂUL?”. Văzând că nu primeşte nici un răspuns, studentul a spus: „Domnule… Dumnezeu nu a creat răul. Răul este prezent, doar atunci când, Dumnezeu şi dragostea adevărată lipsesc din inimile oamenilor…”.

Numele acelui tânăr era ALBERT EINSTEIN.

Aşadar, Dumnezeu NICIODATĂ nu a creat răul, acesta fiind doar rezultatul atunci când dragostea, iertarea şi sacrificul lui Iisus pe cruce sunt respinse!

Joseph Bonfort

1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor