A crescut traficul la frontierele cu Ungaria. Poliția de frontieră anunță măsuri de fluidizare

De Ioana Costas
6Comentarii
A crescut traficul la frontierele cu Ungaria. Poliția de frontieră anunță măsuri de fluidizare  
Ca urmare a faptului că în perioada Paştelui Catolic, traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat pe teritoriul Ungariei, în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei, în special pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria.

NĂDLAC. De la ridicarea restricţiilor, începând cu 22 aprilie, ora 23.00, prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru aproximativ 5.200 de automarfare, din care aproximativ 3.800 pe sensul de ieşire din ţară, timpul alocat pentru efectuarea controlului unui automarfar, de polițiștii de frontieră români, fiind, în medie, de 2-5 minute/camion.

Poliţia de Frontieră recomandă în continuare şoferilor de autocamioane tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise tranzitului de mărfuri la graniţa cu Ungaria: P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Nădlac, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand, P.T.F. Borş și P.T.F. Petea, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.
„În acest sens, Poliţia de Frontieră a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului şi folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport. Astfel, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, pentru ca formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate. Menţionăm că la frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română ţine legătura cu autorităţile ungare în vederea alocării, în comun, de personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria”, au precizat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.
În proximitatea punctelor de trecere a graniţei, poliţiştii de frontieră împreună cu cei de la Poliţia Rutieră asigură ordinea şi siguranţa publică în zona de competenţă şi informează conducătorii auto despre posibilitatea utilizării unor rute alternative.
Reamintim că Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia on-line și pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.
Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor