A doua cerere pe despăgubiri

De Andreea Pintea
1Comentariu
A doua cerere pe despăgubiri
Aradul a solicitat Guvernului încă 1,2 milioane lei pentru a se acoperi daunele furtunii din 17 septembrie.

Prefectura Județului Arad a anunțat că a înaintat Guvernului un al doilea proiect de hotărâre privind despăgubirile după furtuna violentă din 17 septembrie. În total, sumele solicitate se ridică la aproximativ 10 milioane lei, pagubele după urgia ce a lovit județul fiind considerabile.

Echipe mixte

Evaluarea și cuantificarea distrugerilor provocate de furtună au fost făcute de echipe mixte din cadrul Prefecturii, cu ajutor Inspecției de Stat în Construcții, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și a autorităților locale. „Doresc să le mulțumesc tuturor pentru modul în care au înțeles să se implice. În urma rapidității cu care au acționat, județul Arad va primi, în scurt timp, din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului, suma de 8,143 milioane lei. Acești bani vor acoperi în mare parte remedierea obiectivelor afectate de distrugeri. Doresc, de asemenea, să le mulțumesc în mod deosebit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, pentru gestionarea situațiilor ivite, dar și primăriilor din teritoriu, care au participat activ, alături de noi, la examinarea și identificarea pagubelor în localitățile afectate”, a punctat prefectul Florentina Horgea.

Aceasta a ținut să aducă mulțumiri și Consiliului Județean, subliniind că a colaborat deosebit de bine cu reprezentanții CJA pentru a putea înainta în cel mai scurt timp și cel de al doilea proiect pentru despăgubiri. „Am fundamentat și o a doua solicitare de fonduri, în cuantum de 1,265 milioane lei, având ca destinație precisă biserici din 11 UAT-uri din județ, Spitalul de recuperare neuro-motorie Dezna, mai multe obiective din subordinea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare Arad. Această a doua solicitare de fonduri urmează să fie transmisă Guvernului imediat”, a mai spus prefectul.

Bani pentru Municipiu

În cea de a doua solicitare, o sumă importantă ar urma să revină municipiului – 181,84 mii lei. Cu acești bani ar urma să fie reparate acoperișurile și jgeaburile distruse de la Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu, Colegiul Național Elena Ghiba Birta, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad, dar și de la locuințele sociale de pe Tarafului și unele blocuri ANL. De asemenea, tot Guvernul ar trebui să dea bani și pentru înlocuirea semafoarelor distruse de vânt.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor