A doua etapă a admiterii la liceu, între 4 și 11 septembrie

De Eugen Rogojan
A doua etapă a admiterii la liceu, între 4 și 11 septembrie
IȘJ a anunțat că cea de-a doua etapă de admitere la liceu se va desfășura în perioada 4-11 septembrie.

Cererile de distribuire a candidaților pe locurile rămase neocupate în învățământul liceal de stat/profesional se va face în perioada 4-7 septembrie 2017, la secretariatul unității de învățământ gimnaziale absolvite sau la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Arad, în intervalul orar 9-15.

Repartizarea

Pentru probele de aptitudini organizate pentru clasele de învăţământ vocaţional, înscrierea candidaţilor se face în data de 4 septembrie 2017 iar probele se vor desfăşura în zilele de 5-6 septembrie 2017 la sediul acestor unităţi de învăţământ. În data de 8 septembrie 2017 se va face repartizarea candidaţilor care şi-au depus cereri, aceasta făcându-se în ordinea descrescătoare a mediei de admitere sau a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII.

Rezultatele

Rezultatul repartizării se face public prin afişarea la avizierul ISJ Arad şi pe forumul public online al instituției, la categoriile „Admitere clasa a IX-a” și „Admitere clasa a IX-a – Învățământ Profesional”.

Înscrierile

Candidaţii se vor înscrie la liceele unde au fost repartizaţi, cel târziu în data de 11 septembrie 2017.

Liceele îşi vor înscrie candidaţii admişi pe baza listei oficiale postate pe forumul IȘJ Arad în data de 8 septembrie 2017. Datorită timpului scurt între finalizarea repartizării şi începerea cursurilor din noul an şcolar, candidaţilor nu li se vor elibera adeverinţe individuale. Pentru învăţământul profesional dual, înscrierea candidaţilor pe locurile neocupate se face direct la unitatea de învăţământ în perioada 29-30 august 2017.

Locurile libere

În total, la nivelul județului Arad au rămas libere 325 de locuri în liceele de stat. Cele mai multe sunt la Liceul Tehnologic „Stefan Hell” din Sântana, specializarea Mecanică, unde din cele 28 de locuri doar șase au fost ocupate. Pe locul doi se află „Sava Brancovici” din Ineu, specializarea Electric, cu 21 de locuri libere din totalul de 28. Aceștia sunt urmați de Liceul Teoretic „Adam M. Guttenbrunn” din Arad, unde la specializarea Filologie – Germană matern au fost ocupate doar zece locuri din cele 28 disponibile.

Vocațional

În total, în județ sunt 14 clase cu profil vocațional, toate în municipiu, acestea având prevăzute 224 de locuri. Au rămas libere doar șapte – două la Liceul Teologic Penticostal Arad (specializare „Penticostală”) și cinci la Seminarul Teologic Ortodox Arad (specializare „Ortodox”.

Profesional

Situația locurilor libere la profesional este puțin mai tristă decât în cazul locurilor libere din învățământul liceal de stat. Aici, din totalul de 776 de locuri aprobate, doar 325 au fost ocupate. Așadar, 440 de locuri au rămas libere, cele mai multe fiind la Liceul Tehnologic Beliu (28 de locuri libere), Liceul tehnologic „Iuliu Moldovan” (25 + 27 locuri libere) și la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Arad (25 de locuri libere).

Particular

Școala Profesională Astra Arad oferă specializări de sudor, lăcătuș, construcții metalice și utilaj tehnologic, electromecanic material rulant, electrician aparate și echipamente electrice și energetice și operator mașini cu comandă numerică. Aici, în cazul a două dintre aceste specializări, au rămas șase, respectiv trei locuri libere din cele zece aprobate pentru fiecare specializare.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !