A explodat bomba în palat

11Comentarii
A explodat bomba în palat
A explodat bomba în palat
ARAD – Prefectul a cerut intervenţia DNA, primarul susţine că prefectul ar fi trebuit demis de Guvern. |Video

Scandal fără precedent, în Palatul Administrativ. Două conferinţe de presă, o semi-conferinţă, mai multe telefoane şi alte instituţii implicate, ba chiar o întâlnire faţă în faţă între cei doi protagonişti. Totul a pornit de la faptul că prefectul s-a supărat foc că a fost acuzat de primar că mafia a ajuns şi la uşa sa şi a ieşit dur la atac. Primarul a dat replică pe măsură. Aşa s-a desfăşurat ziua de ieri, printre propuneri de demitere şi invitaţii făcute celor de la DNA.

Supărat pe acuze, Gavril Popescu a fost de neoprit: şi-a amintit toate scandalurile în care Primăria a fost implicată, de la Casarom, la Recons, Elecon, Parktronic şi Fabrica de Zahăr şi le-a comentat spumos pe fiecare. Ba mai mult, a cerut intervenţia DNA şi a celorlalte organe abilitate în cazul terenului Zonei Zădăreni şi a solicitat ca DNA să dea odată verdict în anchetele demarate în cazul Parktronic, Casarom şi Elecon, pentru ca să se instaleze liniştea în Arad. „Solicit instituţiilor abilitate, care au în analiză sau care pot analiza, pe baza documentelor, acţiunile care au creat probleme în cadrul Primăriei să-şi spună părerea. Iar cei care sunt îndrituiţi să facă anchete să rezolve acum problema, pentru că, lăsând-o nerezolvată, creează posibilitatea să se arunce tot felul de anateme asupra instituţiei pe care o conduc şi să se facă tot felul de acuzaţii pline de tupeu, aroganţă şi nesimţire, fără acoperire şi fără susţinere”, a susţinut prefectul.

Replicile
Primarul l-a acuzat, la rândul său, pe prefect că sabotează interesele Aradului refuzând să contrasemneze două proiecte de hotărâre de Guvern, care ar rezolva problema Zădăreni şi care ar face ca Aradul să nu piardă viitorul spital judeţean şi cele două campusuri şcolare, iar lucrările de canalizare cu Banca Mondială să nu fie încetinite. Edilul a spus chiar că prefectul ar fi trebuit demis de Guvern şi că, prin refuzul de a semna actele, dă o mână de ajutor mafiei. După-masa, după ce dosarele destinate Guvernului au fost plimbate dintr-un birou în altul şi după o serie de telefoane şi alte documente prin care fie acuzau, fie îşi justificau acţiunile, cei doi oficiali s-au întâlnit faţă în faţă şi au semnat fiecare proiectele de hotărâre de Guvern.

A.B.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor