A fost an greu pentru şcoli

2Comentarii
A fost an greu pentru şcoli
ARAD. Anul 2010 pentru învăţământul arădean în cifre şi date a fost un an al tăierilor. Au fost desfiinate peste 60 de şcoli majoritatea cu clasele I-IV ( două cu clasele V-VIII), au fost reduse şcolile cu personalitate juridică, de la 186 la 153, şi au fost tăiate 320 de norme didactice.

Salariile din sistem, ca de altfel în întreg sistemul bugetar, au suferit importante reduceri, atât prin aplicarea Legii 330 şi a Ordonanţei 1 cât şi prin tăierea cu 25% a tuturor salariilor bugetarilor. Ţinta acestor importante modificări, este, potrivit IŞJ: “asigurarea unui mediu educaţional cât mai bun, a unui mediu competiţional dar şi de cooperare cât mai adecvat fiecărui elev de şcoală. Acest lucru înseamnă clase  cu efective de elevi corespunzătoare. Astfel, se poate asigura şi finanţarea cheltuielilor de personal, în baza standardelor de cost per elev, stabilite de Guvern”, se arată în comunicat.”

Reîncadrarea personalului angajat va continua şi în anul următor şi vom urmări şi pe mai departe creşterea calitativă a activităţii didactice ca de altfel a întregului proces de învăţâmânt“, a punctat Nicolae Pellegrini, inspector şcolar general adjunct. Toate aceste momente, în jurul cărora s-au creat tensiuni sociale, au făcut ca acest an să fie, poate, unul dintre cei mai dificili ani din învăţământul arădean.

Buni la inspecţii

Unul din punctele tari ale activităţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, menţionat în retrospectiva anului 2010 a fost inspecţia, considerată una din cele mai importante activităţi ale ISJ. Au avut loc, potrivit raportului prezentat, peste 400 de inspecţii individuale, în sistemul pregătirii examenelor de obţinere a gradelor didactice şi o serie de inspecţii complexe la şcoli din Arad şi din judeţ.

Aproximativ 20 de unităţi şcolare au fost evaluate de către reprezentanţii Corpului de Control al Ministrului. Neregulilor constatate le-au fost indicate măsuri de amelioare iar ISJ-ului i-a revenit sarcina verificării stadiului de realizare al măsurilor impuse.

JA-M.A.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor