Eveniment inedit la Arad. Joi seara, 16 februarie, la Loja Bistro a avut loc o degustare de vinuri dublată de un “live cooking show” pe măsură. Răspunzător de eveniment, cât şi de preparatele culinare, a fost Dan Anca, un chef care surprinde papilele gustative de fiecare data când are ocazia. Călătoria gastronomică a serii a prefaţat deschiderea unui nou restaurant în oraş, un nou concept a lui Dan Anca, cu accent pe bucătăriile condimentate ale lumii.
Dar hadeţi să vedem cu ce au fost delectaţi arădenii. Cele 4 preparate propuse în meniul evenimentului au fost parfait de ficat, tentacule de calamar pregătite pe loc, acompaniate de un piure de morcovi şi ghimbir, trilogie cu piept de raţă, pui şi prosciutto cu piure de păstârnac şi reducţie de vin de Porto, iar în final thay curry cu orez. Gradul de “deliciozitate” a fost, după cum va puteţi imagina, foarte ridicat!
Ocolul Europei în 6 vinuri
Între timp, degustarea vinurilor a fost condusă de cei doi somelieri invitaţi, Adrian Butuc – prezentând vinurile portugheze şi Vasilis Ioannou – pe cele de pe plaiurile elene. Aventura bahică a debutat, totuşi, cu un vin spumant francez pentru ca mai apoi următoarele sticle să jongleze între Grecia şi Portugalia.
Pe parcursul sesiunii, cei doi au povestit despre aromele şi aspectul vinurilor, tipurile de struguri din care s-au făcut, despre locul de provenienţă sau au dezvăluit amănunte care nu au făcut altceva decât ca participanţii să se împrietenească rapid cu fiecare soi.
Dacă aţi ratat acest eveniment, nu fiţi trişti prea mult timp: Loja Bistro pregăteşte multe alte evenimente, la fel de savuroase.
Citiți principiile noastre de moderare aici!