A început festivalul Euromarionete

De Eugen Rogojan
A început festivalul Euromarionete
A XVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Animație „Euromarionete” a debutat astăzi, la Teatrul Clasic și Trupa de Marionete.

Două spectacole au deschis ediția de anul acesta a „FITA – Euromarionete”, acestea fiind „Mica Sirenă”, a Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” din Constanța și Povestea lui „Muck cel Mic”, al celor de la Teatrul de păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. Spectacolele au fost prezentate publicului de la orele 9:30 și 11, în Sala Mare a Teatrului Clasic, respectiv în Sala Trupei de Marionete.

Astăzi va sosi la Arad și Teatrul Municipal Baia Mare – secția păpuși, cu spectacolul „Submarinul galben”, ce va fi pus în scenă de la ora 16:30 în Sala Trupei de Marionete, de pe strada Episcopiei. Aceștia încheie prima zi a ediției cu numărul 18 a Festivalului Internațional de Teatru de Animație „Euromarionete”.

Următoarele spectacole

Mâine, 17 mai, două producții ale Teatrului pentru copii „Arlechino” din Brașov, „Povestea care a fost pătrată” și „Metamorphose”. Primul va fi pus în scenă la Sala Trupei de Marionete, începând cu orele 9:30 și 11, al doilea urmând a fi reprezentat în aceeași sală, însă de la ora 17. Cinematograful Arta va fi și el gazda festivalului mâine, începând cu orele 9:30 și 11, atunci când pe scena Sălii Mari Teatrul Tiki-Riki-Ta, unul dintre reprezentanții locali ai teatrului independent de marionete va da viață păpușilor în spectacolul „Scufița roșie și lupul cel flămând”.

Alte trei spectacole vor veni în fața publicului arădean în ziua de joi, 18 mai. Spectacolele „Dacă aș fi Matia Corvin”, „Flautul Fermecat” și „Elefănțelul Curios” vor fi aduse în Arad de către Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj Napoca, Fußtheater din Germania, respectiv Teatrul Dollo din Arad.

Festivalul

Ediția de anul acesta va dura doar cinci zile, însă acestea vor fi pline de evenimente. Peste 60 de producții vor fi jucate în fața arădenilor, fie pe scena mare a Teatrului Clasic, pe scena Sălii Marionete, în sala Cinema Arta, fie în diverse instituții educaționale sau chiar în stradă, în locuri în care arădenii nu se așteaptă să întâlnească păpușile. Selecționer al ediției este Christian Caimacan, festivalul fiind organizat de către Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, secția Trupa de Marionete.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !