A început procesul „Adevărul”

2Comentarii
A început procesul „Adevărul”
A început procesul „Adevărul”
ARAD – Prima înfăţişare în procesul intentat de Adevărul de Bucureşti a avut loc ieri la Tribunal.

„Adevărul de Arad” a fost dat în judecată, aşa cum vă informam deja, pentru că foloseşte numele „adevărul”, nume înregistrat la OSIM de Adevărul de Bucureşti în 1992. Cu toate că Adevărul de Arad a apărut pe piaţă încă din decembrie 1989 şi a tipărit fără întrerupere de atunci. Ieri, la Tribunalul Arad a avut loc prima înfăţişare în procesul intentat de bucureşteni.

„La prima înfăţişare s-a pus în discuţie competenţa Secţiei Comerciale sau a Secţiei Civile a Tribunalului. Mâine (astăzi -n.r.), instanţa se va pronunţa dacă procesul va rămâne să se judece la Secţia Comercială sau dacă dosarul va fi trimis spre judecare Secţiei Civile. Adevărul de Bucureşti cere societăţii Inform Media despăgubiri de un milion de euro pentru că ar fi folosit ilegal numele „adevărul”, ceea ce nu este adevărat, pentru că noi folosim acest nume din 1990”, susţine avocatul Inform Media, Bogdan Panduru.

Precedentul

Adevărul de Arad nu este singurul ziar chemat în judecată de către SC Adevărul SA Bucureşti. Alte trei ziare locale au fost şi ele târâte în tribunale pentru că poartă acelaşi nume. În toate cazurile, pe rolul instanţelor de judecată se judecă două procese: procesul de fond şi cererea de Ordonanţă Preşedinţială pentru încetarea imediată a folosirii numelui „adevărul” de către ziarele „Adevărul” tipărite la Arad, Cluj, Harghita şi Vaslui. „Pe 5 aprilie avem termen pentru soluţionarea cererii de Ordonanţă Preşedinţială, cerere promovată tot de Adevărul de Bucureşti şi în care se solicită interzicerea folosirii numelui de „Adevărul” până la soluţionarea procesului principal. Ar fi vorba de o măsură provizorie care ne-ar putea, desigur, afecta”, a punctat Bogdan Panduru.

Avocatul Inform Media susţine însă faptul că două tribunale, Tribunalul Harghita şi Tribunalul Covasna au respins deja cererile de promovare a Ordonanţei Preşedinţiale împotriva ziarelor Adevăr de Harghita şi Adevărul Covasnei, precedentul fiind, ca atare, creat.

Revenind la procese, astăzi Tribunalul Arad va decide care dintre secţii este competentă în a soluţiona procesul pe fond, în timp ce pe 5 aprilie se va da sentinţa în cazul cererii de Ordonanţă Preşedinţială.

A.B.

2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor