A luat fiinţă „Poliţia Lucrărilor”

De Alin Gherasim
15Comentarii
A luat fiinţă „Poliţia Lucrărilor”
Noua organigramă a CJA cuprinde şi „Poliţia Lucrărilor”, care va fi denumită Serviciul Corp de Control al Preşedintelui.

Am anunţat ieri faptul că la Consiliul Judeţean Arad se vor face, în viitorul apropiat, zeci de angajări. 47, mai precis. O parte dintre cei care vor fi angajaţi la CJA, adică şapte persoane, vor face parte din nou Serviciu Corp de Control al Preşedintelui, atât de dezbătuta „Poliţie a Lucrărilor”. Aşadar, tema de campanie a lui Iustin Cionca, preşedintele CJA, devine realitate. „Am promovat aceste schimbări din nevoia de a atrage la Consiliul Județean specialiști. Am promis că vom schimba ritmul în administrație, și exact asta vrem să facem, iar pentru asta e nevoie de acoperirea unui segment mai larg, cu personal de specialitate. Îmi doresc să aducem în administrație profesioniști, oameni cu experiență. Știm cu toții că există o problemă cu calitatea investițiilor publice, aşa că am votat pentru constituirea acestei structuri, care să verifice ceea ce se realizează pe bani publici”, a spus Cionca. Teoretic, „Poliţia Lucrărilor” va verifica investiţiile realizate de CJA şi, dacă vor fi descoperite nereguli, îi va sancţiona pe cei vinovaţi. Teoretic. Pentru că rămâne de văzut ce atribuţii va avea acest nou corp de control, ce obligaţii şi, mai ales, unde va putea efectua controale şi unde nu va putea. Pentru că, după cum s-a vorbit de atâtea ori, marea problemă a lucrărilor proaste se regăseşte la investiţiile în infrastructură, în drumuri.

Şi Executări Silite

O altă structură care va lua fiinţă la CJA este Biroul de Executări Silite. Ideea de a crea acest birou a venit după ce Cionca a realizat faptul că, deşi angajaţii CJA îi amendează pe transportatorii care depăşesc tonajele pe drumurile judeţene, nimeni nu mai are şi atribuţia de a încasa, de a executa firmele amendate. „Biroul de Executări Silite a fost o necesitate deoarece este nepermis ca amenzile date de Consiliul Județean, de exemplu pentru transportatorii care distrug drumurile județene fiindcă nu respectă restricțiile de tonaj, să nu fie încasate”, a punctat Cionca. Aşa că acest nou organism se angajează să recupereze banii din amenzi amiabil sau prin executarea datornicilor.

Taguri: , , ,


15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor