A rămas doar o speranţă..

16Comentarii
A rămas doar o speranţă..
MÂNDRULOC – Localnicii din Mândruloc sunt hotărâţi să lupte pentru şcoală, dar la nivelul inspectoratului şcolar lucrurile par decise

Soarta Şcolii Generale cu clasele V-VIII din Mândruloc este incertă încă în viziunea comunităţii locale. Oamenii locului aşteaptă un răspuns din partea Consiliului Judeţean cu privire la solicitarea lor de a nu li se desfiinţa şcoala. Sunt decişi, dacă e nevoie, să iasă în stradă şi să protesteze din nou. Între timp, problema mai este dezbătută în gazeta locală, sub forma unor pamflete, semnate de primarul Ioan Crişan sau prin emailuri transmise din partea localnicilor pe adresa primăriei. Fără îndoială problema încă arde cele două sate.

 Primarul Ioan Crişan ne-a declarat că „Probabil, la începutul săptămânii viitoare vom afla şi poziţia Consiliului Judeţean. Aştept să văd cum vor mai evolua lucrurile, nu suntem singuri în situaţia asta, poate se va lua o decizie la nivel naţional care să clarifice problema. Până în septembrie mai e multă vreme, lucrurile se vor mai schimba cu siguranţă” spune  primarul Crişan. „Nu am vrut să pierd această şcoală, dar conform legii nu îmi pot permite să plătesc cadrele didactice” îşi susţine încă o dată poziţia edilul local.

Lucruri limpezi la Inspectoratul Şcolar

Pe de altă parte, şcolile au predat deja proiectul de încadrare pentru anul şcolar următor, conform cu noua reţea şcolară. Ceea ce înseamnă că normele cadrelor didactice au fost făcute ţinând cont de toate aceste modificări propuse. În cazul de faţă, Şcoala din Vladimirescu a făcut proiectul de încadrare fără a mai calcula orele aferente ciclului gimnazial din Mândruloc. În acest proiect, predat deja la IŞJ, gimnaziul din Mândruloc nu mai există. Situaţia, sub acest aspect nu se mai poate schimba esenţial. Conform calendarului personalului didactic până pe 22 martie trebuie bătută în cuie situaţia posturilor în învăţământul arădean. Singura incertitudine rămâne numărul de elevi al şcolii din comună. Părinţii din cele două sate aparţinătoare, Cicir şi Mândruloc, sunt decişi să nu îşi ducă copiii la şcoala din Vladimirescu „Mai bine îi ducem la Arad, la Sâmbăteni sau Ghioroc, dar nu la Vladimirescu „ spune Sîrca Liliana. Ceea ce înseamnă că şi cei din comună vor rămâne cu problema efectivului de elevi dintr-o clasă, sub normativul propus de Minister. Singurul „beneficiu” ar putea să rămână posturile reduse ale dascălilor.

M.A.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor