A treia cerere către SRI în dosarul lui Ioțcu

De M.B.
11Comentarii
A treia cerere către SRI în dosarul lui Ioțcu
Serviciul secret nu a oferit încă informațiile cerute de instanță privind eventualele interceptări efectuate în al doilea dosar de corupție al fostului președinte CJA.

O nouă amânare în procedura de cameră preliminară care precedă procesul de fond al fostului președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu. La termenul de luni de la Curtea de Apel Timișoara, judecătorul a dispus amânarea cauzei pentru data de 23 aprilie, ”în vederea revenirii cu o adresă către Serviciul Român de Informaţii”.
Este vorba de a treia adresă ce va fi trimisă serviciului secret pentru a comunica dacă a efectuat interceptări în dosarul penal 76/P/2015, în perioada 28.05.2015-29.05.2015. ”În caz afirmativ, în baza cărui act procesual au fost efectuate aceste înregistrări?”, întreabă instanța. Prima cerere către SRI a fost trimisă în urmă cu o lună, iar a doua, în urmă cu două săptămâni.
Cererea este importantă pentru Ioțcu. Apărătorii săi vor să știe dacă DNA a strâns probe cu ajutorul unor interceptări efectuate de SRI, care ar putea fi declarate ilegale și, astfel, neadmisibile în instanță.
Procedurile camerei preliminare amână deja de jumătate de an începerea procesului de fond la Tribunalul Timiș. În acest al doilea dosar instrumentat de DNA, Ioțcu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată şi trafic de influenţă. În același dosar sunt acuzați omul de afaceri Ioan Teodor Faur (cumpărare de influenţă în formă continuată) și Adrian Ionescu Marius (cumpărarea de influenţă).
Potrivit DNA, în perioada mai-iunie 2015, fostul preşedinte al CJ Arad, printr-un intermediar, a pretins şi primit de la cei doi oameni de afaceri suma totală de 35.000 lei (25.000 lei de la Faur şi 10.000 lei de la Adrian Ionescu Marius), bani ce urmau a fi folosiţi pentru realizarea unei campanii de imagine pentru Ioțcu.

Acuzele DNA
”Sumele respective au fost pretinse şi primite de inculpatul Ioţcu Petru Nicolae pentru a-şi exercita influenţa asupra funcţionarilor din subordine, în legătură cu derularea în bune condiţii a contractelor încheiate de Consiliul Judeţean Arad cu societăţile reprezentate de inculpaţii Faur Ioan Teodor şi Adrian Ionescu Marius (recepţia şi plata la termen a lucrărilor executate, asigurarea în bugetul de venituri şi cheltuieli al Consiliului Judeţean Arad a sumelor necesare plăţii lucrărilor contractate/executate precum şi facilitarea atribuirii altor contracte de achiziţii publice)”, anunţa DNA în luna septembrie.A treia cerere către SRI în dosarul lui Ioțcu

Taguri: , , ,


11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor