A uitat de duhul blândeţii

16Comentarii
A uitat de duhul blândeţii
ARAD. Fostul preot Totphal Bela încearcă să facă presiuni asupra chiriaşilor din imobilele parohiei.

Lucrurile se precipită în parohia evanghelică luterană din Arad. Decizia Tribunalului Arad, pronunţată în Apel, a menţinut  hotărârea Judecătoriei Arad de evacuare a domnului Tothpal din imobilul în cauză și de predare a Oficiului Parohial către preotul suplinitor d-l Jakab Ștefan şi a dat câştig de cauză Episcopiei Evanghelice Luterane. Mulţi dintre chiriaşii imobilului în cauză (e vorba în special de cei din clădirea de pe Blajului, cunoscută ca Palatul Evanghelic) au decis să înceteze legăturile contractuale cu societăţile comerciale care încasau chiriile în beneficiul fostului preot Totphal Bela şi au încheiat  contracte de închiriere cu proprietarul clădirii, Biserica Evanghelică Lutherană Arad.

Reacţii mai puţin pioase

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Biserica Evanghelică Lutherană din Arad, fostul preot a încercat să blocheze accesul în clădire și implicit la locurile de muncă, persoanelor care refuză să mai achite chiria firmelor lui Totphal. „Parohia Evanghelică Lutherană Arad și enoriași acesteia, au aflat cu mâhnire, în acest context, de inițiativa domnului Tothpal de a încerca să blocheze, cu de la sine putere și fără vreo hotărâre judecătorească în acest sens, accesul în clădire și implicit la locurile de muncă, persoanelor care refuză să mai achite chiria interpușilor domnului Tothpal.  Aceasta după ce cererea de evacuare a unora dintre acești chiriași, formulată de respectivii interpuși, a fost respinsă de instanțele judecătorești.

De asemenea, cu același regret a ajuns la cunoștința noastră că fostul preot dezinformează și instigă puținii susținători care au rămas alături de dânsul pentru a-i determina să se implice în astfel de acțiuni, în speranța de a-i transforma într-o mică masă de presiune. Se demonstrează astfel, încă o dată, că miza acestui conflict este una bănească, iar noi suntem martorii uneia din ultimele încercări ale domnului Tothpal de a apăra sursele sale de venituri câștigate prin infracțiune”, se precizează în comunicat.

Delimitare

Biserica Evanghelică Lutherană Arad și enoriașii acesteia ţin să precizeze că se delimitează total de acțiunile întreprinse de fostul preot și că sub nici o formă nu vor răspunde unor astfel de provocări și nu vor duce acest litigiu în stradă, ci vor lăsa ca și până acum instituțiile abilitate ale statului: poliția, parchetul și instanțele judecătorești să îl soluționeze în litera și spiritul legii”, se mai arată în respectivul comunicat.

JA-M.A.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor