Acasă la cititorii noştri

Acasă la cititorii noştri
Acasă la cititorii noştri
CURTICI – La sfârşitul săptămânii trecute, conducerea ziarului s-a întâlnit cu cititorii noştri din oraşul Curtici.

Conform tradiţiei, lunar, conducerea ziarului Adevărul se deplasează în judeţ, acasă la cititorii noştri, pentru a asculta păsurile oamenilor şi, nu în ultimul rând, pentru a afla părerea dumnealor referitoare la aspectul şi conţinutul celui mai citit ziar judeţean din ţară.

La sfârşitul săptămânii trecute, a venit rândul oraşului Curtici unde, redactorul şef Doru Sava, însoţit de către redactorul coordonator Doru Sinaci, împreună cu alţi doi ziarişti, a intrat în dialog deschis, amical cu cititorii ziarului şi cu conducerea administraţiei locale.

Aprecieri şi sugestii

Din capul locului, cei prezenţi au ţinut să aprecieze forma occidentală şi conţinutul interesant al articolelor care apar zilnic în cotidianul Adevărul.

Motivaţi apoi de atmosfera sinceră creată, cititorii noştri nu s-au sfiit să facă şi unele sugestii despre subiectele pe care ar dori să le găsească mai prezente în ziarul nostru.

Elena Cocoş, una din cititoarele noastre din oraşul Curtici, a făcu referire la pagina 2, unde se găseşte rubrica Reţeta Zilei şi cea referitoare la Pieţe şi Târguri în judeţ. La reţetă, a apreciat diversitatea propunerilor, dar a atenţionat cu privire la cantitatea ingredientelor, fiindcă uneori apar mici scăpări.

În privinţa rubricii Pieţe, Târguri, ne-a rugat să trecem că şi sâmbăta e zi de târg la Curtici şi încă e vorba de un târg mai mare decât cel de peste săptămână. Dan Teşedan, un pescar amator convins, ne-a mărturisit că ar vrea să apară mai frecvent informaţii legate de pasiunea sa.

Pe un ton şi mai hotărât însă, ne-a spus să-i rugăm pe colegii de la Sport să nu-i mai critice atâta pe finanţatorii de la UTA, că, de nu erau ei, echipa noastră nu ajungea în Liga I.

Opinii de primar

Ing. Nicolae A.Aniţei, primarul oraşului Curtici, a adus şi dumnealui sincere aprecieri ziarului, dar a ţinut să ne indice şi ce ar dori să citească mai des. În primul rând, ne-a sugerat să punem un mai mare accent pe problemele judeţului, deoarece nu doar în municipiul Arad se întâmplă lucruri deosebite, care ţin de dezvoltare, investiţii, etc.

De asemenea, ar trebui să fie mai prezentă dezbaterea de idei, pe modelul unor mese rotunde sau chiar al unor interviuri în paralel cu diverse personalităţi din varii domenii de activitate. Desigur, în opinia sa, un accent mai mare ar trebui pus pe aşa – zisele probleme ale societăţii, care să fie însoţite şi de unele soluţii la acestea.

Evident, după ce le-a mulţumit pentru pertinentele opinii, conducerea ziarului i-a asigurat pe cei prezenţi, că se va ţine cont de ele pe viitor, aşa cum s-a ţinut cont şi de celelalte sugestii făcute de cititorii noştri în cadrul altor întâlniri de acest gen.

Birocraţie

Conducerea Primăriei Curtici e nemulţumită de faptul că Zona Industrială Curtici se află în administrarea CJA, care a primit-o de la Ministerul Transporturilor.

Curticenii nu se împacă însă deloc cu gândul că nu e în administrarea lor, fiindcă s-a construit şi pe terenul localnicilor. Oricum, şi investitorii din Zona Industrială îşi doresc trecerea în administrarea Primăriei Curtici, pentru eliminarea birocraţiei.

Biserica aşteaptă

Prin 1996, au început lucrările la construcţia noii Biserici ortodoxe din Curtici. De atunci, s-au cheltuit zeci de miliarde de lei vechi, iar clădirea e acum în roşu. Curticenii merită tot respectul, deoarece, cam tot ceea ce s-a investit până acum, provine din donaţiile enoriaşilor şi unele fonduri locale.

Cum mai e mult până departe, credincioşii din oraşul Curtici speră ca măcar de aici înainte să fie sprijiniţi şi de stat. Mai ales că, trebuie bani la interioare, exterioare şi picturi, iar acestea costă alte zeci de miliarde.

Criblură contra praf

Mai ales vara, pe multe străzi din Curtici se făcea un colb de nu vedeai cu ochii. Primăria Curtici a găsit o soluţie şi pentru asta. Aşa că, în 2007, spre exemplu, au fost acoperiţi 38.000 de metri pătraţi cu criblură, adică vreo 12 străzi.

În primăvară, sunt programate alte 15 străzi să fie reparate cu criblură. Dacă socotim că în acest an au fost puse pe drumuri 6.000 de tone de piatră, ne putem face o idee asupra calităţii drumurilor.

Lucru românesc

Viceprimarul oraşului Curtici, Petru Miloacă, s-a luat cu mâinile de cap când l-am întrebat despre unele probleme legate de calitatea drumurilor din oraş.

„Trebuie să vă mărturisesc că, în loc să ne putem mândri cu drumurile noastre, aşa cum era şi firesc după investiţiile din ultimii ani, avem probleme pe câteva străzi şi, culmea, nu din vina administraţiei locale,” ne-a informat Petru Miloacă. Tot necazul a apărut din cauza celor ce au introdus reţeaua de apă în cadrul programului SAMTID.

În loc ca aceştia să readucă strada la forma iniţială, după cum prevedea contractul, s-au făcut că plouă, şi-au strâns sculele şi au fost buni plecaţi. Desigur, muncitorii mai au timp până anul viitor să facă şi carosabilul pe cele câteva străzi problemă, când e recepţia finală a lucrării, dar administraţia locală nu îşi permite să aştepte atât.

„Cum plouă puţin, e jale. Nici carul mortuar nu mai intră pe acolo. Aşa că, ne vedem nevoiţi să mai facem un efort şi să punem câteva sute de tone de piatră, ca să facem drumurile circulabile,” a conchis vicele de Curtici, Petru Miloacă.

Mături cu suta

Lunar, la Curtici se folosesc 100 de mături pentru a se asigura curăţenia în oraş. Cei ce le folosesc sunt asistaţii social, care sunt obligaţi prin Legea 416 să presteze muncă în folosul comunităţii.

Piaţă pavată

Piaţa din oraşul Curtici este una dintre cele mai… amenajate din judeţ. E destul să priveşti la pavelele frumoase, ca să realizezi că administraţia locală, în frunte cu primarul Nicolae A. Aniţei s-a axat şi pe crearea unor condiţii deosebite pentru comercianţii care vin să-şi valorifice marfa aici.

Astfel de imagini, cu trotuare pavate, ne-a fost dat să vedem în mai multe locuri din oraşul Curtici, semn că autorităţile ştiu să se preocupe de aspectul urbei.

Supraveghere non-stop

Primăria Curtici a găsit o soluţie modernă şi eficientă pentru a supraveghea afişajul electoral cu prilejul alegerilor euro-parlamentare şi a referendumului pentru votul uninominal.

Astfel, afişierele au fost amplasate în raza de observare a camerelor video montate în jurul şcolilor din oraş. Cele opt camere video cu infraroşii sunt conectate atât la Primărie, cât şi la Poliţie, fiind deservite de personal specializat.

„În acest fel, evităm problemele legate de distrugerea afişajului electoral, deoarece panourile sunt supravegheate în permanenţă. În plus, facem şi o economie, fiindcă altfel eram obligaţi prin lege să asigurăm oameni pentru paza panourilor electorale”, ne-a declarat primarul oraşului Curtici, Nicolae A. Aniţei.

 

N.O.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !