Acoperiş prăbuşit în centrul Aradului

De Valentin Goran
10Comentarii
Acoperiş prăbuşit în centrul Aradului
© La un pas de tragedie FOTO: A.T.
Atenție, arădeni! Un acoperiş s-a prăbușit în întregime pe trotuar, în centrul Aradului.

Nepăsarea sau lipsa de bani a unui proprietar ar fi putut duce la dezastru, la moarte. Puteam vorbi de o tragedie dacă totul s-ar fi întâmplat ziua și dacă în acel moment un ghinionist, sau mai mulți, s-ar fi aflat în dreptul casei cu pricina. Este vorba de un imobil situat pe strada Bela Bartok (perpendiculară pe strada Mărășești), la numărul 7, casă a cărui acoperiș s-a prăbușit. Am aflat că prăbușirea acoperișului a avut loc în cursul nopții, în jurul orei 3:00, moment la care vecinii au auzit o bufnitură deosebit de puternică. Au ieșit la stradă să afle ce se întâmplă și au văzut dezastrul. Tot acoperișul era căzut pe trotuar. Providența a făcut ca acesta să cadă în cursul nopții și nu în timpul zilei. Cert este că, dacă acoperișul s-ar fi prăbușit ziua, niciun trecător nu ar fi avut absolut nicio șansă de scăpare. Instantaneele realizate la locul cu pricina arată „negru pe alb” că niciun trecător nu s-ar fi putut feri de grămada de cărămizi și lemn putrezit.

S-a prăbușit dintr-o dată

Unul din vecinii proprietarului casei ce a rămas fără acoperiș a declarat că el și-a renovat de curând casa (vorbim aici de partea lui, respectiv de la poartă în partea stângă cum te uiți spre imobil), inclusiv peretele de la frontul stradal, însă cealaltă parte (din dreapta porții principale) a rămas tot așa, chiar dacă erau semne că s-ar putea prăbuși. Cauza cea mai probabilă a prăbușirii sunt grinzile din lemn ce au susținut acoperișul, grinzi de lemn care erau putrezite. Interesant este că la doar trei zile după ce fațada din partea stângă a porții a fost renovată acoperișul din dreapta s-a prăbușit.

Perimetru asigurat cu bandă delimitatoare

Arădenii au apelat la Poliția Locală Arad și un echipaj din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal s-a deplasat la faţa locului. Polițiștii locali nu au putut să facă mai mult decât să asigure zona și să anunțe municipalitatea. Au asigurat perimetrul cu bandă și astfel trotuarul a rămas blocat.

Proprietarul răspunde penal

De cealaltă parte, din informațiile noastre, proprietarul este obligat să curețe trotuarul de moloz și să asigure peretele pentru a nu se prăbuși. Atenție, în cazul în care acoperișul ar fi căzut peste vreun trecător, provocându-i răni sau chiar decesul, proprietarul ar fi răspuns direct. Adică i s-ar fi deschis dosar de cercetare penală și ar fi trebuit să suporte toate pagubele.

Câte în Arad?

O astfel de situaţie nu face altceva decât să ridice câteva întrebări: câte case din municipiul Arad stau să cadă? Sunt sau nu arădenii în pericol pe trotuarele municipiului?

Taguri: , ,


10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor