Acțiune de ecologizare cu 100 de copii, la Semlac

De Valentin Goran
4Comentarii
Acțiune de ecologizare cu 100 de copii, la Semlac
Vorbim și de o acţiune de responsabilizare a tinerilor şi a celorlalţi oameni din localitate faţă de responsabilitatea fiecăruia de a respecta natura.

SEMLAC. În prima vineri a postului mare, Parohia Ortodoxă Română Semlac în parteneriat cu Şcoala generală din localitate, la iniţiativa părintelui Ciprian Tripa, a iniţiat şi derulat o acţiune de curăţenie pe drumul care leagă localitatea Semlac de DN 7, spre Pecica. Acţiunea, denumită generic „Să avem grijă de creaţia lui Dumnezeu”, s-a dorit a fi o acţiune de responsabilizare a tinerilor şi a celoralţi oameni din localitate faţă de responsabilitatea fiecăruia de a respecta natura, „care este creaţia Lui Dumnezeu, dăruită omului spre a se bucura de ea, de a o ocroti şi a o respecta”.

„Este un semnal de alarmă pentru ca oameni să nu murdărească mediul înconjurător şi să folosească doar locurile amenajate special pentru colectarea deşeurilor. La acţiune au luat parte peste 100 de copii, parte din personalul didactic al Şcolii Generale în frunte cu doamna director, Daniela Vadasan, profesoara de religie Beatrice Nicolau, profesoara de limba româna Diana Ban, preoţii Crăciun Felician şi Ciprian Tripa”, au declarat organizatorii.

În bunul mers al acţiunii au venit şi trei agenţi economici care au donat sacii, mănuşile şi au colectat ulterior deşeurile, dar şi o familie de credincioşi (familia Tatt Sergiu) ai parohiei care au oferit celor peste 100 de copii o gustare. Acţiunea s-a bucurat de interes în rândul copiilor, care şi-au arătat disponibilitatea de a mai participa la astfel de acţiuni, dar şi la programele liturgice din parohie.

Taguri: , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor