Acţiunea „Viza”, la jumătate

Acţiunea „Viza”, la jumătate
Mai puţin de jumătate dintre clujenii deţinători de arme autorizaţi până în anul 2003 inclusiv s-au prezentat pentru a le fi vizat permisul de armă. Conform Poliţiei clujene, până în prezent, din 1.352 de persoane fizice vizate de această acţiune s-au prezentat un număr de 621.

„Reamintim faptul că în cazul în care titularul permisului de port armă nu se prezintă, fără motive întemeiate, la viză se va dispune revocarea dreptului de port şi folosire a armelor”, a precizat Raluca Seucan, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

 

Ce trebuie să faceţi?

Legea spune că persoanele autorizate pentru deţinerea portul şi folosirea armelor şi muniţiilor trebuie să se prezinte o dată la cinci ani, la unităţile de poliţie specializate, pentru vizarea permisului de armă. Deoarece ultima viză a permiselor s-a efectuat în anul 2003, în perioada 15 septembrie – 31 decembrie 2008 se desfăşoară „Acţiunea de viză a permiselor de armă „VIZA 2008″.

La acţiunea de viză a permiselor de armă din anul 2008 se vor prezenta doar posesorii de arme care au efectuat viza în anul 2003 sau au fost autorizaţi pentru prima dată în anul 2003.

 

Cum vă prezentaţi la Poliţie?

În conformitate cu prevederile art.26 alin.(l) din H.G. nr.130/2005 privind normele metodologice de aplicare a Legii nr.295/2004, titularii permiselor de armă care au domiciliul pe raza judeţului Cluj au obligaţia de a se prezenta la viza permisului de armă în perioada stabilită şi în locurile indicate de către

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, având asupra lor următoarele:

– permisele de armă (original şi copie)

– armele înscrise în permisele de armă

– actul de identitate (original şi copie)

– permisul de vânătoare şi carnetul de membru vânător vizat pe anul 2008 (original şi copie)

– cerere tip care va fi completată şi semnată inclusiv pe verso de către titularul permisului de armă, pentru a confirma că a fost instruit cu privire la unele reguli generale care trebuiesc respectate de către posesorul permisului de armă.

– o fotografie color (dimensiune 4×5 cm)

adeverinţa care să ateste calitatea ce a determinat acordarea autorizării pentru a deţine arma de apărare şi pază (în cazul persoanelor care îndeplinesc o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice)

– documentele de predare-primire (contract de închiriere) a armelor de apărare şi pază, (în cazul în care sunt închiriate de la armurierii autorizaţi)

– adeverinţă care să ateste calitatea de antrenor sau sportiv categoria I, pentru persoanele care deţin arme de tir şi nu sunt vânători autorizaţi

– certificatul medical tip, din care să rezulte că persoana este aptă să deţină şi să folosească arme si muniţii, eliberat de o unitate sanitară specializată, cu cel mult 6 luni înainte de depunerea cererii

– aviz psihologic din care să rezulte că persoana este aptă să deţină şi să folosească arme şi muniţii, eliberat cu cel mult 12 luni înainte de depunerea cererii de către un psiholog autorizat pentru astfel de teste, atestat în condiţiile legii

– certificat de cazier judiciar

 

Având în vedere prevederile art.II din Legea nr.152/2008 privind modificarea şi completarea Legii nr.295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, la acţiunea de viză deţinătorii de arme letale nu au obligaţia prezentării documentelor care să ateste efectuarea cursului de instruire teoretică şi practică pe linie de arme şi muniţii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !