Acuzat că doarme în cizme

20Comentarii
Acuzat că doarme în cizme
Arad – Gavril Popescu a profitat de conferinţa săptămânală de presă care are loc la Prefectură pentru a organiza o „audienţă publică pentru domnul Falcă”, după cum s-a exprimat înaltul funcţionar public. Motivul? A dorit să explice încă o dată poziţia instituţiei pe care o conduce în afacerile „Casarom”, „Zădăreni” şi în cazul composesoratului din Micălaca Veche. 

Înainte de a începe „audienţa”, prefectul a ţinut să „motiveze” absenţa edilului, spunând că acesta este plecat la Bucureşti şi că, de altfel, a fost invitat la numeroase întâlniri la care nu a venit.

„Faptul că instanţa a dat câştig de cauză Prefecturii după ce am atacat hotărârea ce făcea referire la Casarom şi pe cea cu privire la taxele de urgenţă l-a făcut pe domnul Falcă să declanşeze un adevărat tămbălău mediatic, să aducă injurii şi să facă tot felul de aprecieri. În aceste condiţii le-am cerut juriştilor Prefecturii să fie la fel de incompetenţi cum au fost până acum, căci aşa i-a făcut domnul Falcă. Cum am primit câştig de cauză din partea instanţei, rezultă că şi judecătorii sunt la fel de incompetenţi după mintea domnului Falcă”, a continuat în forţă prefectul, care a ţinut să amendeze şi afirmaţiile edilului-şef al municipiului cum că Prefectura ar fi atacat arădenii.

„Nu arădenii iau hotărâri. Una e să fii primar sau membru al CLM şi alta e să te confunzi cu toţi locuitorii Aradului. Pe de altă parte domnul primar cere Prefecturii să lase în pace Primăria, dar legea spune cu totul altceva, instituţia prefectului trebuie să controleze hotărârile emise de autorităţile locale. Pe de altă parte, trebuie să ştiţi că dacă Prefectura se ceartă cu Primăria, arădenii au numai de căştigat, pentru că noi nu facem decât să cerem respectarea legii”, a mai spus prefectul, după care a ieşit la tablă pentru a-i demonstra primarului cu marker-ul în mână unde ar fi greşit.

Comparat cu Ceauşescu

„Domnul Falcă are o echipă de imagine foarte puternică, dacă Ceauşescu ar fi avut o astfel de echipă nici nu am fi aflat că a murit. Din păcate nu se preocupă să aibă o echipă de jurişti care să-l sfătuiască, fiindcă la Primărie lipsesc juriştii competenţi”, a subliniat Popescu, înainte de a face o scurtă expunere cu privire la Casarom.

Potrivit prefectului, în urma derulării acestei afaceri apar o serie de semne de întrebare cu privire la peste 23 de milioane de Euro, bani despre care nu se ştie ce s-a întâmplat cu ei.

„Acolo trebuia să se parceleze zona, valoarea unei parcele fiind raportată la preţul terenului 16.000 de dolari pentru 35 de hectare plus valoarea investiţiilor, dar metrul pătrat a ajuns să se vândă cu 80 de Euro şi chiar cu 100 de euro. Asta după ce, alegând să negocieze cu firma, Primăria s-a mulţumit cu 29 de hectare, care oricum erau ale municipalităţii pentru drumuri şi spaţii verzi, iar Casaromul a rămas cu 35 de hectare. Întreaga suprafaţă, vândută cu 80 de Euro/m.p. aduce încasări de 28 de milioane de Euro, asta în timp ce pentru infrastructură s-au cheltuit 1,5 milioane de Euro. Să se fi cheltuit cinci milioane şi tot rămân 23 de milioane despre care nu ştim unde sunt. Instanţa a decis în urma acţiunii Prefecturii să se revină la situaţia din 2005, când existau două variante, rezilierea contractului, pentru că nu s-au respectat termenii înţelegerii sau concilierea. Cum soluţia concilierii a fost «consumată», rezultatul acesteia fiind invalidat de instanţă, nu mai rămâne decât rezilierea. Aşa că îl sfătuiesc pe domunul primar să se prezinte la proces, pentru că nu o prea face şi să anuleze contractul iniţial”, a mai spus prefectul.

Amenzi pentru întârzieri

Privitor la „afacerea Zădăreni”, Popescu afirmă că dacă nu semna titlurile de proprietate emise pe numele persoanelor care au câştigat procesele cu comisia locală, dar şi cu cea judeţeană de fond funciar, risca să plătească o amendă de 50 de lei pe zi de întârziere de la data în care hotărârea instanţei a devenit definitivă şi irevocabilă.

„Nu ne-a rămas decât să punem în aplicare hotărârea respectivă, în caz contrar amenda fiind plătită de mine din buzunar, pentru că nu pot să merg la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi să cer bani pentru că nu pot elibera titlurile de proprietate din cauză că avem un primar care doarme în cizme de trei ani de zile”, a mai punctat Popescu, după care l-a acuzat pe primar că ar fi vândut „anumite suprafeţe de acolo, unor cunoscuţi de-ai săi, fără respectarea legii”.

„Acolo e o aşa zisă zonă industrială pentru că PUD-urile şi PUZ-urile aflate la primar nu au fost aprobate de CLM.

Sfat pentru Falcă

În ceea ce priveşte despre cele 332,59 de hectare care trebuie retrocedate conform unei hotărâri judecătoreşti composesoratului din Micălaca Veche, prefectul a ţinut să precizeze că decizia comisiei judeţene de fond funciar emisă în 11 mai putea fi atacată de Primărie în termen de 30 de zile, dar în acest răstimp nu s-a întâmplat nimic.

„Îl sfătuiesc pe domunul primar să-şi adune consilierii juridici, să-i pună la treabă şi să aplice legile fondului funciar”, a încheiat Gavril Popescu.

L.Ş.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor