Acuze în Consiliul de la Păuliș

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
1Comentariu
Acuze în Consiliul de la Păuliș
© Primarul Ioan Turcin alături de jucătorii echipei
Situație agitată la Păuliș, acolo unde primarul este acuzat că a propus alocarea unor bani pentru o investiție deja existentă.

Ultima ședință de Consiliu Local de la Păuliș a fost, din nou, una agitată. În joc a fost pus bugetul comunei, consilierilor cerându-li-se votul pe rectificare. Liberalii au decis să voteze împotriva bugetului propus de primarul din Păuliș.

„Primarul Ioan Turcin își transferă toate nerealizările asupra consilierilor PNL. Dar nu consilierii PNL sunt vinovați pentru că de doi ani Turcin nu a făcut mai nimic pentru comună, a renunțat inclusiv la banii care i-au fost alocați pentru repararea drumului de pe Valea Mică din Cladova. Din cauza lui, Păulișul a pierdut o mașină de pompieri, pentru că primarul nu a depus proiectul la timp, deși, culmea banii pentru autospecială erau asigurați. Sunt nerealizările primarului Turcin, așa cum tot el este de vină pentru că asfaltarea străzilor se face fără respectarea proiectului inițial, chiar dacă cetățenii se plâng și protestează împotriva felului în care se realizează lucrarea. Dar cel mai grav lucru este că primarul Turcin comandă lucrări de investiții fără proiect aprobat de Consiliul Local și fără respectarea legii privind achizițiile publice. Or, această lege există tocmai pentru a preveni abuzul și furtul din banul public!” – se arată într-un comunicat al PNL Păuliș.

Consilierul liberal Florin Sari a declarat și că în ultima ședință de CL Păuliș, s-a încercat alocarea de fonduri pentru instalația nocturnă de la stadion, instalație deja construită „ceea ce este ilegal și probabil va aduce la Primărie autoritățile care anchetează cheltuirea banilor publici. Prin cuprinderea în bugetul Păulișului a celor 18.000 lei pentru nocturnă, primarul a fost foarte conștient că proiectul bugetului nu poate fi aprobat. Niciun consilier responsabil nu își poate asuma legitimarea unei investiții care va fi probabil anchetată. Să înțelegeți pașii unei astfel de investiții: se emite o hotărâre a Consiliului Local pentru aprobarea investiției, se realizează un studiu de fezabilitate, se solicită documentele tehnice, se realizează proiectarea, apoi execuția lucrării. La final, dacă lucrarea este corespunzătoare, ea se recepționează de către o comisie de specialitate și abia după aceea se plătește. Aceste faze depind de publicarea pe sistemul electronic de achiziție publică. Nu numai că primarul Turcin nu a respectat nimic din aceste etape, dar a construit întâi nocturna iar acum vine să i se deconteze”.

Fără interes

De partea cealaltă, primarul Ioan Turcin a declarat pentru Jurnal arădean/aradon: „Este vorba de o lucrare care s-a executat, conform unei înțelegeri, urmând să se primească avizul și finanțarea, ulterior. Am reușit ca printr-o înțelegere firma să facă lucrarea în avans, dar dacă liberalii din Consiliu insistă și nu vor să voteze rectificarea bugetului, nicio problemă. Vom vorbi cu firma să demonteze nocturna”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor