Acuze şi precizări la ALDE

De Simion Todoca
17Comentarii
Acuze şi precizări la ALDE
© Cer demisia ministrului Bostan Foto : JA
Mircea Purcaru spune că „unii dintre noii colegi ” inventează motive să-l discrediteze şi lămureşte „episodul” aşa zisei colaborări cu PNL.

Preşedintele executiv ALDE Arad, Mircea Purcaru, este revoltat de faptul că, după fuziunea PC-PLR, în urma căreia s-a format ALDE, unii dintre noii săi colegi încearcă, pe diverse căi, să-l discrediteze, susţinând că ar fi „mână în mână” cu PNL şi cu Falcă, „dovada” fiind neschimbarea lui din funcţia de director al ANIF Arad. „Guvernul tehnocrat a făcut schimbări până la un anumit nivel, nu s-a apucat de schimbarea directorilor numiţi de Guvernul anterior, pentru că nu este simplu. Niciun director din Arad nu a fost schimbat, dar, cu toate acestea, doar Purcaru este „trădător”. Este o aberaţie, dar cu atât mai dureroasă cu cât este acreditată şi de către unii dintre noii colegi. Cel mai recent exemplu este zvonul referitor la faptul că cei doi consilieri judeţeni ALDE Arad ar fi afiliaţi la grupul politic PNL, cum, dintr-o eroare, a apărut pe un site. Deşi s-a dovedit că a fost o greşeală, unii dintre colegi au pus din nou placa cu „trădarea”. Înregistrarea de la şedinţă dovedeşte clar că dialogul dintre preşedintele de şedinţă şi un consilier a fost redat incomplet, fiind omis exact răspunsul „NU, ALDE nu este afiliat la grupul PNL”.

Austeritate de la UE

În conferinţa de presă, preşedintele organizaţiei de femei, Mihaela Ghidarcă, a protestat vehement faţă de declaraţiile ministrului Marius Bostan, care afirmase că învăţământul gratuit este o reminiscenţă a comunismului, iar părinţii ar trebui să plătească o taxă lunară de minimum 100 de lei pentru educaţia copiilor. Ministrul ar trebui demis de urgenţă, pentru că a demonstrat că nu cunoaşte nici măcar Constituţia României, spune doamna Ghidarcă. În completare, Mircea Purcaru a arătat că, de fapt, ministrul Bostan nu a făcut altceva decât să popularizeze un proiect al UE, care prevede eliminarea obligaţiilor statului de a asigura sănătatea şi educaţia cetăţenilor, rămânând doar cu rolul de colector de taxe şi impozite. În altă ordine de idei, secretarul general ALDE Arad, Florian Racoviţă, a vorbit despre situaţia transportului în comun arădean : doar 6 tramvaie îndeplinesc normele minimale de transport; transportul cu autobuze a fost cedat nejustificat, aproape în totalitate, unor companii private, în detrimentul CTPA; nu se face nimic pentru reducerea poluării, principalul factor vinovat de starea de sănătate a arădenilor.

Taguri: , , ,


17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor