Adevărul vine la tine acasă

Adevărul vine la tine acasă
Adevărul vine la tine acasă
FANTANELE – Localnicii din Fântânele au povestit ziariştilor despre problemele cu care se confruntă. |VIDEO

După cum vă informam în ziarul nostru de sâmbătă, la sfârşitul săptămânii trecute, o echipă de ziarişti de la Adevărul s-a aflat în mijlocul oamenilor din Fântânele.

Întâlnirea cu cititorii din zonă a avut loc în sala de şedinţe a Primăriei. Localnicii au avut astfel posibilitatea să se facă auziţi atunci când îşi spun ofurile, dar şi să discute cu redactorii despre ziarul lor de suflet. Discuţiile au început în forţă.

„E trist şi dureros că trebuie să baţi atâtea drumuri pentru a-ţi fi luate în considerare sporurile atunci când se calculează pensia. Tatăl meu a fost mulţi ani inspector şcolar şi i s-a cerut să prezinte adeverinţele care-i atestă sporurile. A fost la Inspectoratul Şcolar şi nu a rezolvat problema, a fost la fosta Regiune Banat, nu a rezolvat problema.

E trist că nu funcţionează Arhivele Naţionale. Aceşti oameni sunt bătrâni, azi-mâine pun mâinile pe piept şi rămânem cu durerea în suflet că nu primesc drepturile care li s-ar fi cuvenit”, susţine Cornelia Minda.

Fără cămin şi canalizare

Un alt localnic a ridicat problema rectificărilor de buget efectuate de Consiliul Judeţean, fiind nemulţumit de banii primiţi de comunitate.

„Au fost câteva rectificări în urma cărora comuna noastră a fost pe penultimul loc şi nu ne-am simţit prea bine”, a spus Radu Iovin. Spusele acestuia au fost completate în mod plastic de către Petru Lasc.

„Toţi ajung să promită marea cu sarea, dar nu se gândesc că atunci când ajung la putere nu vor avea bani la buget pentru aceste promisiuni”, a ţinut să sublinieze Lasc. În continuare acesta a dorit să supună discuţiei celor prezenţi problema lipsei unui cămin cultural, dar şi cea a canalizării care este şi ea sublimă, la Fântânele, dar nu există.

„Nu avem un loc unde să ne întrunim, nu avem un cămin cultural. Cel vechi a fost retrocedat în 1995 şi de atunci ni se pun piedici din cale afară de multe. Nu avem nici canalizare”, spune bărbatul.

Răspunsul primarului Emil Otlăcan nu s-a lăsat aşteptat. „Pentru construirea unui nou cămin am înaintat documentaţia la Ministerul Culturii, iar acum aşteptăm răspunsul. În ceea ce priveşte canalizarea suntem prinşi în masterplanul întocmit de CJA”, a replicat Otlăcan.

Duce banii cu bicicleta

Eleonora Moţi, o cititoare a ziarului nostru din Tisa Nouă, prezentă la întâlnire, a ţinut să ne povestească despre cazul poştăriţei din sat, care este nevoită să ducă banii de pensii cu bicicleta până la Tisa, asta din cauză că maşina Poştei nu poate ajunge până acolo.

„Poştăriţa din Tisa vine zilnic cu bicicleta până la Fântânele, de unde ia banii pe care-i trebuie să-i împartă în sat. Şi are de străbătut un drum de cinci kilometri”, spune Eleonora Moţi. „Probleme vor fi până la Crăciun, când drumul Tisa Nouă-Cruceni-Şagu va fi asfaltat şi se va putea circula pe el”, a ţinut să precizeze primarul.

Pe de altă parte, trebuie spus că, reprezentanţii şcolilor şi bisericilor din comună, prezenţi la întâlnire, a ţinut să remarce buna colaborare pe care o au cu autorităţile locale.

„Am avut o foarte bună colaborare cu Primăria în ultimul timp. E drept că ultimii doi primari sunt soţi de cadre didactice”, susţine profesoara Cornelia Minda.

La rândul său şi preotul ortodox Cristian Tuhuţ a vrut să remarce implicarea edililor în „unele acţiuni pe plan spiritual”.

Ziarul preferat

În urma discuţiilor cu sătenii am putut observa cu bucurie că Adevărul este ziarul lor preferat. „Părinţii mei citesc cu sfinţenie Adevărul”, ne-a spus Cornelia Minda, în timp ce Viorica Rusu, o altă localnică prezentă la întâlnire a afirmat: „Ziarul Adevărul nu lipseşte de la mine din familie.

Soţul meu nu uită niciodată să cumpere ziarul, cu riscul de a rămâne fără un ban în buzunar. Iar prietenii noştri din Germania îl citesc în fiecare zi on-line, pe ARADON”.

L.S.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !