Adeverinţă pentru pensia de urmaş

De Diana Dutu
Adeverinţă pentru pensia de urmaş
Documentul se eliberează de instituţia de învăţământ şi se depune la Casa de Pensii până cel târziu la 8 octombrie.

La fel cum se întâmplă în fiecare an, în această perioadă, beneficiarii pensiei de urmaș care îşi continuă studiile trebuie să-şi completeze dosarul cu o adeverinţă şcolară. În conformitate cu prevederile art.84 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări, pentru plata pensiei de urmaş, copiii care au depăşit vârsta de 16 ani şi care continuă studiile, trebuie să depună la Casa Judeţeană de Pensii, în luna începerii noului an şcolar, cel târziu până în 8 octombrie 2015, adeverinţa şcolară pentru anul şcolar 2015-2016, din care să rezulte că urmează în continuare studiile şcolare. La depunere, adeverinţa şcolară va fi însoţită de un cupon de pensie şi copia cărţii de identitate. „Nedepunerea dovezii atrage suspendarea plăţii pensiei de urmaş” – atrage atenţia Mihaela Vasil, director al Casei Judeţene de Pensii Arad.
Programul de lucru al CJP Arad (str. Voluntarilor, nr.2A) este de luni până vineri, între orele 8.00-12.00, iar joi între orele 8.00-18.00, camera 4 – parter.
Reprezentanţii CJP Arad amintesc că, începând cu anul şcolar 2009/2010, acordarea pensiei de urmaş nu mai este condiţionată de nivelul formei de învăţământ frecventat, de tipul sau modul de organizare a acesteia, de absolvirea uneia sau a mai multora dintre acestea, cu condiţia ca, în toate cazurile precizate, copilul urmaş să nu depăşească vârsta de 26 ani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !