Adeverinţă pentru pensia de urmaş!

De Diana Dutu
Adeverinţă pentru pensia de urmaş!
Trebuie depusă până la 25 septembrie de către copiii de peste 16 ani – elevi sau studenţi – care îşi continuă studiile.

În conformitate cu prevederile art.84 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări, pentru plata pensiei de urmaş, copiii care au depăşit vârsta de 16 ani şi care continuă studiile trebuie să depună la Casa Judeţeană de Pensii, în luna începerii noului an şcolar, cel târziu până în 25 septembrie 2019, adeverinţa şcolară pentru anul şcolar 2019-2020, din care să rezulte că urmează în continuare studiile şcolare.

„Întrucât anul universitar începe la 1 octombrie 2019 si, în consecinţă, studenţii urmaşi în vârstă de până la 26 de ani, sunt în imposibilitatea prezentării până la data de 25 septembrie 2019 a dovezii privind continuarea studiilor, într-o prima fază aceştia au obligaţia ca până la data menţionată să depună la sediul Casei Judeţene de Pensii Arad o declaraţie pe propria răspundere în acest sens. Ulterior, dar nu mai târziu de 25 octombrie 2019, aceştia au obligaţia de a prezenta adeverinţa din care să rezulte ca în anul în universitar 2019-2020, urmează o formă de învăţământ superior organizată potrivit legii” – precizează Mihaela Vasil, director al CJP Arad.

La depunere, adeverinţa şcolară va fi însoţită de un cupon de pensie şi copia cărţii de identitate. Nedepunerea dovezii atrage suspendarea plăţii pensiei de urmaş.

Program

Documentele se depun la sediul Casei Judeţene de Pensii Arad, situat pe strada Voluntarilor, nr.2 A, camera 4 – parter. Programul de lucru cu publicul este de luni până joi, între orele 8.00-12.00, iar joi şi între orele 13-18.00.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !