Adeverinţă şcolară pentru pensia de urmaş!

De Diana Dutu
Adeverinţă şcolară pentru pensia de urmaş!
© Documentele se depun la sediul CJP Arad FOTO: D.D.
Documentul trebuie depus la sediul Casei Judeţene de Pensii până la 25 septembrie 2018.

În conformitate cu prevederile legale, pentru plata pensiei de urmaş, copiii care au depăşit vârsta de 16 ani şi care continuă studiile, trebuie să depună la Casa Judeţeană de Pensii, în luna începerii noului an şcolar, cel târziu până în 25 septembrie 2018, adeverinţa şcolară pentru anul şcolar 2018-2019, din care să rezulte că urmează în continuare studiile şcolare. La depunere, adeverinţa şcolară va fi însoţită de un cupon de pensie şi copia cărţii de identitate.

Precizare pentru studenţi

„Întrucât anul universitar începe la 1 octombrie 2018 şi, în consecinţă, studenţii urmaşi, în vârstă de până la 26 de ani, sunt în imposibilitatea prezentării până la data de 25 septembrie 2018 a dovezii privind continuarea studiilor, într-o primă fază, aceştia au obligaţia ca până la data menţionată să depună la sediul Casei Judeţene de Pensii Arad o declaraţie pe propria răspundere în acest sens. Ulterior, dar nu mai târziu de 25 octombrie 2018, aceştia au obligaţia de a prezenta adeverinţa din care să rezulte că în anul universitar 2018-2019, urmează o formă de învăţământ superior organizată potrivit legii. Nedepunerea dovezii atrage suspendarea plăţii pensiei de urmaş” – atenţionează Mihaela Vasil, director al CJP Arad.

Condiţia esenţială

Acordarea pensiei de urmaş nu este condiţionată de nivelul formei de învăţământ frecventat, de tipul sau modul de organizare ale acesteia, de absolvirea uneia sau a mai multora dintre acestea, cu condiţia ca, în toate cazurile precizate, copilul urmaş să nu depăşească vârsta de 26 ani.

Program

Programul de lucru cu publicul al Casei Judeţene de Pensii Arad, situată pe strada Voluntarilor nr.2A, este de luni până miercuri între orele 8.00-12.00 şi joi între orele 8.00-13.00 și 14.00-18.00. Documentele se depun la camera 4, situată la parter.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !