Adio drum expres Arad-Oradea

36Comentarii
Adio drum expres Arad-Oradea
ARAD – Ministrul Radu Berceanu renunţă la drumurile expres gândite de Ludovic Orban.

Moda promisiunilor neonorate e departe de a apune. Aradul pierde, din nou, un proiect de infrastructură a cărui realizare ar fi trebuit să înceapă în 2009, iar despre construcţia autostrăzii Arad-Timişoara nimeni nu se grăbeşte să mai spună un cuvânt. De curând, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, i-a înştiinţat pe români că va renunţa la construcţia celor 12 drumuri expres prevăzute în proiectele ministerului, printre care face parte şi drumul expres Arad-Oradea, pentru care lucrările de execuţie erau planificate să înceapă în 2009. Berceanu a susţinut doar faptul că în locul unora dintre drumurile expres tăiate de pe listă vor fi făcute autostrăzi. Dintre drumurile expres care se vor tranforma în autostrăzi, oficialul a amintit doar tronsonul Craiova-Piteşti, care se va intersecta cu autostrada Piteşti-Bucureşti.

Cât priveşte alte 11 drumuri expres sterse de le listă, Berceanu a declarat că „se va renunţa şi la celelalte drumuri expres, în sensul că unele vor fi transformate în autostrăzi, iar altele vor fi de genul drumurilor rapide pe patru benzi. Este vorba de drumurile care vor face legătura între autostrăzi. Spre exemplu, între Autostrada Transilvania şi Culoarul 4, în zona Sebeş, se poate face o străpungere cu un drum pe patru benzi. Problema este să facem noi autostrăzile şi culoarele că apoi vom face şi drumurile de legătură dintre ele”.

Nu sunt o soluţie

Ba mai mult, Berceanu a declarat că drumurile expres nu reprezintă o soluţie pentru trafic, iar faptul a ieşit la iveală după o consultare cu omologii săi din statele Uniunii Europene, care i-au spus „să nu facem drumuri expres pentru că au costuri la fel de ridicate ca şi autostrăzile şi nu au aceleaşi caracteristici”.

Au fost 12

Pe site-ul oficial al Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale sunt nominalizate cele 12 drumuri expres: Arad – Oradea, Brăila – Galaţi, Brăila – Râmnicu Sărat, Drumul Nordului, Legătura drumului expres Arad – Oradea la DN1, Legătură rapidă cu Drumul Nordului, Litoral Nord – Deltă, Petea – Satu Mare – Baia Mare, Craiova – Piteşti, Ploieşti – Târgovişte – Găieşti – A1, Sebeş – Turda şi Sibiu – Făgăraş.

A.B.36Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor