Adio, frumoşi ani de liceu!

De Vasile Filip
Reactualizat la:
19Comentarii
Adio, frumoşi ani de liceu!
© FOTO: IZA PAL
Peste trei mii de absolvenţi de liceu spun, în aceste zile, adio şcolilor care i-au pregătit.

3.382 asolvenţi de liceu (învăţământ de masă, stat – 2933 la zi, 270 seral, 69 FR; învătământ special – 22 zi; învăţământ particular – 12 la zi, 19 seral şi 57 FR) se despart, în aceste zile, de şcolile în care au învăţat. Dar nu o fac oricum, ci în cadrul unor festivităţi emoţionante care, cu siguranţă, vor rămâne în amintirea tuturor ca un frumos „adio” pentru acești minunați „ani de liceu”.

În spiritul tradiţiei

Emoții, lacrimi, flori, îmbrățișări au constituit şi anul acesta „culorile” tabloului festivității de absolvire a claselor a XII-a de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, care a adunat, în această seara, pe scările impunătoare ale liceului, pe lângă absolvenţi, colegi din clase mai mici, foști elevi, profesori, părinți și bunici.

„Scenariul”, pus „în scenă” ca moderator, de directorul adjunct, prof. Maria Haş, s-a desfăşurat conform tradiţiei şi a cuprins câteva puncte importante: intonarea Imnului de Stat; cuvântul directorului Colegiului Naţional „Moise Nicoară”, prof. Major Csaba şi al invitaţilor; ,,strigarea” pentru ultima datǎ a catalogului de cǎtre diriginţii celor şase clase (la a XII-a A – Mircea Potocean, a XII-a B – Dana Cameniţă, a XII-a C – Radu Bereteu, a XII-a D – Vilhelm Portal, a XII-a E – Raymona Mihailovici şi a XII-a F .- Lucia Ungur); transmiterea simbolică a cheii de la șeful de promoție de clasa a XII-a (Alexandru Foitoş), la cel mai bun elev de clasa a XI-a (Andra Popa); intonarea imnului școlii „O ierum, ierum, ierum” și a tradiționalului „Gaudeamus”. Evident, finalul a fost unul simbolic şi plin de încărcătură emoţională: coborând scările liceului, fiecare absolvent a tras, pentru ultima oară, clopoțelul.

Aşa s-a scris o altă pagină în istoria şcolii: o nouă generație (de 163 de absolvenți), tineri cu vise înalte, și-a luat rămas bun, pe 2 iunie 2016, de la frumoșii ani de liceu petrecuți la Colegiul Național „Moise Nicoară”.

Premiere

Un moment deosebit, în cadrul festivităţii, l-a constituit premierea a celor mai buni elevi ai acestei generații, atât pentru rezultatele la clasǎ cât şi pentru performanțele deosebite obținute la concursurile şi olimpiadele naţionale.

Drum bun în Viață!

Directorul Colegiului Naţional „Moise Nicoară”, prof. Major Csaba, a avut un mesaj pentru absolvenţi, profesori şi părinţi:

„În cea mai mare sărbătoare a anului școlar salut cu drag și cu respect absolvenții claselor a XII-a, părinții lor, colegii profesori și invitați.

Dragi absolvenți, a sosit momentul să trageți linia și faceți socoteala. Timp de patru ani v-am format în domeniul științific și v-am format personalitatea. Prin rezultatele voastre de excepție ați contribuit la consolidarea imaginii școlii noastre, ați dat dovadă de originalitate, spirit competitiv, maturitate în gândire, ceea ce s-a materializat în rezultatele pe care le-ați avut an de an la învățătură, la olimpiadele și concursurile școlare dar și la activitățile culturale, sportive și de voluntariat. Acum pășiți pragul școlii și vă îndreptați spre lumea academică.

Mulțumesc colegilor mei, distinșilor profesori, pentru efortul depus în pregătirea voastră științifică dar și pentru că v-au format ca om, demn de renumele Colegiul Național «Moise Nicoară».

Stimați părinți! Vă mulțumim că acum patru ani ați avut încredere în Colegiul Național «Moise Nicoară», în colectivul de cadre didactice. În acești patru ani ne-am întristat dacă copilul dumneavoastră a luat o notă mai mică dar mai ales ne-am bucurat împreună de rezultatele excepționale obținute la învățătură. Împreună am îndreptat pașii lor spre viitor.

Dragi absolvenți! Stați în fața noastră plini de vise, speranțe, poate nici acum nu înțelegeți care a fost rostul strădaniilor noastre, de ce trebuia să studiați așa de multe discipline. Care a fost rolul acelor multe ore de învățătură la școală și acasă, al lucrărilor, extemporalelor și referatelor. Cu trecerea timpului însă veți înțelege mai bine importanța școlii, a culturii, a exigenței față de învățătură și față de societate.

Felicit toți absolvenții noștri care au dovedit multă onestitate și muncă, dar mai ales cei care s-au întors cu premii valoroase de la olimpiadele și concursurile școlare,

Nu uitați niciodată că sunteți absolvenții Colegiului Național «Moise Nicoară», pe care îl reprezentați oriunde veți ajunge.

Drum bun în Viață, promoția 2016!”

Taguri: , , , ,


19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor