Adio TOP, Recons şi GCA

14Comentarii
Adio TOP, Recons şi GCA
ARAD. Primăria ia în calcul transformarea celor trei societăţi comerciale în servicii în subordinea instituţiei.

Înapoi la centralizare. Adică la economie de bani şi la subordonare directă. Acestea, se pare, sunt intenţiile Municipalităţii arădene, care se gândeşte de ceva timp la desfiinţarea unor societăţi comerciale care nu au adus cine ştie ce profit, dar la care desigur nimeni nu ar renunţa definitiv.

Din informaţiile noastre, executivul local visează la transformarea a trei societăţi aflate acum în subordinea CLM Arad în simple servicii din structura Primăriei Arad.  Este vorba de Gospodărirea Comunală (în criză de ani buni, adică de la momentul pierderii ştrandului şi a mai bine de jumătate din spaţiile verzi ale Aradului), Recons (aproape în faliment şi aflată în imposibilitatea de a face faţă concurenţei pieţei libere) şi TOP (singura societate din subodinea CLM pe profit). Mai marii Aradului au de gând, se pare, să le transforme în servicii şi sunt convinşi că aşa profitul de pe urma lor va fi mai mare.

Noua variantă va veni desigur cu reduceri de cheltuieli de personal, căci, odată înghiţite de Primărie şi fără personalitate juridică, fostele societăţi comerciale nu vor mai avea nevoie de jurişti, contabili, mai mulţi directori şi alt staff administrativ, ci de câţiva angajaţi şi un şef de serviciu.

Banii încasaţi din exploatarea pieţelor şi din cimitire ar intra direct în bugetul Primăriei, în timp ce comenzile privind îngrijirea spaţiilor verzi, intervenţii la clădirile din administrarea Primăriei şi altele s-ar putea face fără complicaţii cu fostele societăţi.

Cele trei unităţi sunt şi singurele care ar putea suferi o astfel de transformare. CTP şi CET sunt societăţi speciale cu sute, mii de angajaţi iar Drumurile municipale sunt în insolvenţă.

JA-A.B.D.

Taguri: , , ,


14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor