Adjunctul IPJ Arad așteaptă decizia instanței

De Ioana Costas
24Comentarii
Adjunctul IPJ Arad așteaptă decizia instanței
Adjunctul IPJ Arad așteaptă decizia instanței de a confirma renunțarea la urmărirea penală dispusă de procuror în cazul său.

ARAD. Este vorba despre comisarul șef Nicolae Bătrân, adjunct al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad și despre episodul în care l-a înjurat pe șeful Poliției Pecica pentru că acesta „și-a permis” să efectueze mai multe percheziții, confiscând o importantă cantitate de țigări de contrabandă. Judecătoria Arad urmează să se pronunțe, în 21 octombrie, după două amânări, asupra confirmării renunțării la urmărirea penală. Practic, procurorii au decis să renunţe la urmărirea penală, dar judecătorii pot anula această decizie şi să înceapă un proces cu Bătrân având calitatea de inculpat.
Bătrân va rămâne în memoria colectivă a IPJ Arad ca fiind adjunctul care i-a adresat subordonatului său injurii precum: „Îmi bag p… în gura ta, ți-o tai și ți-o bag pe gât, te schimb în două minute și trei mișcări”. De aici i s-a tras și cercetarea pentru purtare abuzivă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a sesizat din oficiu în ceea ce privește fapta. Se întâmpla în luna octombrie a anului trecut. Două luni mai târziu, în decembrie, dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. În luna iulie a acestui an, procurorii au emis o ordonanță de renunțare la urmărirea penală. În actul de renunțare la urmărirea penală, procurorii constată că „infracțiunea de purtare abuzivă, prevăzută de art. 296 alin. 1 C.pen. a fost comisă de către suspectul Nicolae Bătrân și sunt, de asemenea, întrunite condițiile necesare dispunerii unei soluții de renunțare la urmărirea penală”.

Procurorul au motivat că există o lipsă de interes public în ceea ce privește speța – deși presa locală a scris în repetate rânduri despre „ieșirea” adjunctului IPJ Arad -, că un eventual proces ar produce niște cheltuieli, că suspectul conștientizează fapta comisă și consecințele ei și că, prin urmare, se renunță la urmărirea penală. În ordonanța de reținere a urmăririi penale, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara motivează: „Analizând conținutul faptei, modul și mijloacele de săvârșire, scopul urmărit, împrejurările concrete de săvârșire, urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii, cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea în continuare a procesului penal și gravitatea urmărilor produse prin săvârșirea infracțiunii, se reține lipsa unui interes public în urmărirea infracțiunii care face obiectul prezentului dosar și se reține că activitatea de urmărire penală desfășurată până în acest moment și dispunerea unei soluții de renunțare la urmărire penale față de suspect este suficientă în prezenta speță pentru ca acțiunea penală să-și atingă scopul, suspectul conștientizând fapta comisă și consecințele sale negative”.
Dosarul a ajuns la Judecătoria Arad pentru confirmarea renunțării la urmărirea penală, iar în 21 octombrie urmează ca instanța să se pronunțe. Și asta după ce Judecătoria Arad a amânat de două ori pronunțarea, în 24 septembrie și în 7 octombrie.24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor