Adjunctul şefului Al Qaida anunţă că lupta continuă

Adjunctul şefului Al Qaida anunţă că lupta continuă
Principalul colaborator al lui Ossama Bin Laden, Ayman al-Zawahri a adresat un nou mesaj musulmanilor în general şi militanţilor proprii prin intermediul unui site internet folosit frecvent de extremiştii islamişti.

El afirmă că organizaţia teroristă nu numai că îşi continuă activitatea, dar se află în plină expansiune, câştigând tot mai mulţi adepţi.

Caseta, care nu este datată, reproduce un interviu acordat de Zawahiri unui personaj necunoscut, cu prilejul împlinirii a 4 ani de la atacurile de la 11 septembrie 2001.

Mâna dreaptă a lui Bin Laden susţine că Războiul Sfânt este în continuare steaua polară a reţelei, iar prinţul acesteia, şeicul Bin Laden, este pe deplin sănătos şi se află în fruntea acestei bătălii.

Potrivit declaraţiilor lui Zawahiri, organizaţia s-a transformat într-o mişcare populară care se confruntă cu o nouă ofensivă sionistă menită să menţină dominaţia străină asupra pământurilor sfinte ale Islamului.

Ultima apariţie a locotenentului lui Bin Laden datează din luna octombrie când le-a cerut musulmanilor prin intermediul canalului de televiziune Al Jazeera să contribuie la ajutorarea victimelor cutremurului din Pakistan.