Admiterea la liceu în varianta 2010

6Comentarii
Admiterea la liceu în varianta 2010
ARAD – Procedura de admiterea în liceu pentru elevii claselor a VIII s-a modificat până acum de vreo şase ori.

Examenul de admitere în liceu este în perpetuă schimbare. Prima modificare majoră a fost în anul 1999 când s-a introdus examenul de capacitate  alături de un examen de admitere. Următorii doi ani s-a renunţat la admitere, a rămas capacitatea, dar a fost introdusă în nota finală, media generală a claselor V-VIII (75% capacitatea şi 25% media V-VIII). S-a intrat pe baza acestei medii. Anul 2002 a introdus repartizarea computerizată a elevilor ce se aplică şi în acest an. În anul 2003 nu a fost nici o schimbare dar din 2004 capacitatea este înlocuită cu testele naţionale (50% din media generală) şi se ia în calcul în continuare media claselor V -VIII. În următorii doi ani nu se produc modificări esenţiale dar anul 2007 aduce tezele unice pentru cei din clasa a VII-a şi a VIII-a, care înlocuiesc testele naţionale.

Anul şcolar 2009-2010 vine cu modificările lui. S-a renunţat la tezele unice şi a fost introdus un examen de evaluare naţională, care se va desfăşura în luna mai, în timpul şcolii. Elevii de a opta au de susţinut examen la limba şi literatura română (plus limba maternă unde e cazul) şi matematică. „Lucrările vor fi corectate de profesori din şcoală iar examenul va avea loc în şcoală. Cei care sunt absenţi pe motiv de boală pot susţine examenul la începutul lui iunie”, precizează Nicolae Pellegrini, inspector şcolar general adjunct, în cadrul IŞJ Arad. Cine nu susţine acest examen este considerat repetent. Cu media finală absolvenţii de a opta intră în faza finală a repartizării computerizate. Anul acesta vor fi mai puţin cu 21 de clase de liceu şi nu va mai exista varianta şcolilor profesionale (SAM), ci doar a liceelor vocaţionale.

Media, metodă de calcul 2010

50%media claselor V-VIII

25% media examenului de evaluare

25% tezele cu subiect unic

Subiectele de anul acesta vor verifica mai degrabă competenţele decât informaţiile elevilor” – Nicolae Pellegrini

M.A.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor