Admiterea la profesională

De Vasile Filip
1Comentariu
Admiterea la profesională
În învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani pentru anul școlar 2016-2017.

În 13 iunie au început înscrierile pentru admiterea în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani pentru anul școlar 2016-2017.

Astfel – după cum ne spune purtătorul de cuvânt al I.Ş.J. Arad, inspectorul şcolar Laura Nădăban – conform calendarului Admiterii 2016, anexa nr. 1 la OMECS nr 5082/31.08.2015 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal și profesional de stat, în perioada 13-17 iunie (etapa I), secretariatele unităților de învățământ gimnazial completează, la cererea elevilor si a părinților/reprezentanților legali pentru minori, fișa de înscriere în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani. Înscrierea candidaţilor la unitațile de învățământ care școlarizează elevi în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani se face pe baza fişei de înscriere în perioadele 13-17 iunie şi 21-24 iunie 2016. Candidaţii care nu au participat la etapa I de admitere sau care au participat, dar nu au fost repartizaţi/admişi la liceu sau învățământul profesional, şi care solicită să participe la admiterea în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani în etapa a II-a o pot face în perioada 16-17 august 2016. Etapa a III-a și ultima are loc în perioada 1-2 septembrie 2016, când comisia de admitere județeană va repartiza absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat la nicio etapă sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare.

Bursă specială

Elevii care optează pentru învățământul profesional și care îndeplinesc condițiile prevăzute de HG 1062/30.10.2012 (privind frecvență, abateri disciplinare etc) beneficiază de bursă profesională în valoare de 200 lei/lună. În plus, unii operatori economici acordă sprijin suplimentar sub diferite forme (în bani, transport, echipamente, alte facilități).1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor