Adrian Sandu expune la Miercurea Ciuc

De Alin Gherasim
1Comentariu
Adrian Sandu expune la Miercurea Ciuc
Psycho Games se numeşte expoziţia artistului arădean Adrian Sandu, expoziţie găzduită de Uj Kriterion Galeria din Miercurea Ciuc.

Adrian Sandu prezintă în judeţul Harghita 19 lucrări de gravură în tehnica acvaforte, acvatintă, ac rece, colorate manual și colaj. Ce spune Vasile Leac despre lucrările lui Sandu? „Este foarte rar ca un artist contemporan să nu-şi hibridizeze practica, iar Adrian Sandu a ales să lucreze aproape exclusiv în gravură. În acest fel, el a putut să aibă un demers coerent dar şi profund în interiorul unei practici; în acest spaţiu restrâns, a testat tehnici, forme şi poziţionări, a spus poveşti şi a inventat lumi. Artistul şi-a găsit părinţi spirituali în artiştii grotescului şi ai fantasticului, la care deformarea este o măsură a virtuozităţii. Lucrările lui, între exces iconografic şi puritate a liniei, apar ca nişte obiecte enigmatice în peisajul contemporan. Probabil că şi modul de expunere le conferă această notă de stranietate. Închise în aceste casete par mai degrabă animale fractale, pe care le întâlnim în muzeele de ştiinţe ale naturii sau în cabinetele de curiozităţi.
Lumea pe care Adrian Sandu o creează este obscură, inconfortabilă, uneori chiar şi pentru el, dar capabilă să-i confere un spaţiu sigur de acţiune în viitor. Uneori este indicat să nu fii conştient de propriile-ţi limite pentru a descoperi alte dimensiuni”. Expoziţia de la Miercurea Ciuc este deschisă până în data de 1 aprilie.

15-mk-1101-etching-col-30-x-20-cm-2016

18-floating-girl-etching-dry-point-34-x-50-cm-2017

afis-expozitie-adrian-sandu

vernisaj-la-uj-kriterion-galeria1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor