Adrian Todor: „Afacerile primarului Gheorghe Falcă blochează ridicarea Monumentului Marii Uniri la Arad”

De Simion Todoca
Adrian Todor: „Afacerile primarului Gheorghe Falcă blochează ridicarea Monumentului Marii Uniri la Arad”
Deputatul PSD Arad Adrian Todor subliniază, într-o declaraţie politică, pe care a susţinut-o în Parlamentul României, rolul capital jucat de oraşul de pe Mureş în înfăptuirea Marii Uniri.

Totodată, parlamentarul social-democrat susţine că primarul Gheorghe Falcăblochează ridicarea Monumentului Marii Uniri la Arad.

„Aradul a avut un rol fundamental în înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, fiind practic locul în care s-a gândit și s-a organizat Marea Adunare de la Alba Iulia, unde s-a proclamat unirea Transilvaniei cu țara mamă. La aproape 100 de ani de la Marea Unire, Aradul ar trebui să aibă, din nou, un rol important, de această dată în aniversarea Centenarului, manifestări care vor debuta la 1 Decembrie 2017. Din păcate, oraşul nostru nu mai are în frunte oameni politici de anvergură, așa cum se întâmpla în urmă cu 100 de ani. Astăzi, cei care conduc destinele urbei nu ratează nicio ocazie să-și manifeste disprețul față de istoria Aradului, față de personalitățile arădene sau valorile acestor locuri.

În fapt, la mijloc sunt interesele financiare ale primarului Aradului, Gheorghe Falcă, care sub pretextul amplasării Monumentului Marii Uniri într-o altă locație, dorește demolarea celei mai vechi piețe agroalimentare din Arad. Monumentul e doar un pretext, pentru că în realitate acesta va ocupa doar o mică parte din suprafața acelei piețe, în acea locație urmând a fi ridicat un supermarket, din același lanț de magazine care în ultimii ani a plătit sume importante firmei deținute de Gheorghe Falcă. Pentru ca primarul să-și umfle buzunarele cu zeci de mii de euro, sunt călcate în picioare afacerile a zeci de comercianți și producători autohtoni, dar și o tradiție de peste 150 de ani de comerț în acea zonă. Este o rușine că în fruntea Aradului care altă dată i-a dat pe Vasile Goldiș, Ștefan Cicio-Pop, Ioan Suciu, Ioan Flueraș, avem personaje precum acest Gheorghe Falcă, cel mai slab primar din istoria orașului, un politician pe care justiția selectivă l-a ocolit în permanență în ultimii 13 ani, care își permite, și din acest motiv, să calce în picioare istoria Aradului. Sper până în ultima clipă, că Aradul va întâmpina cu fruntea sus Centenarul Marii Uniri, că nu ne vom face de râs, lucru ce nu se va putea realiza fără intervenția Ministerului Culturii și a altor instituții abilitate, care pot opri abuzurile acestui primar, care vrea să transforme Aradul, Capitala Politică a Marii Uniri, în propria moșie”, afirmă Adrian Todor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !