Adrian Todor: „Arădenii plătesc pentru incompetenţa primarului Falcă în problema CET-ului”

De Simion Todoca
3Comentarii
Adrian Todor: „Arădenii plătesc pentru incompetenţa primarului Falcă în problema CET-ului”
Parlamentarii PSD de Arad, deputaţii Dorel Căprar, Adrian Todor şi Florin Tripa, au fost prezenţi vineri la şedinţa comisiei de Dialog Social, de la Prefectură, acolo unde, în prezenţa ministrului Energiei, Florin Toma Petcu şi a secretarului de Stat, Doru Vişan, s-au discutat probleme legate de sistemul de termoficare din Arad.

„Domnul ministru a solicitat, în urma discuţiilor avute, ca la CET Hidrocarburi să se deruleze un control al Inspecţiei Fiscale pentru a fi lămurită problema datoriilor existente şi modul în care sunt cheltuiţi banii publici. Noi, cei de la PSD, am solicitat încă de anul trecut ca o comisie de anchetă să verifice ceea ce se petrece în această companie, însă liberalii s-au opus. De asemenea, ministrul Energiei a solicitat ca studiul privind delegarea serviciului de termoficare să fie întocmit de specialişti, nu de oamenii primarului Falcă, aşa cum s-a petrecut până în prezent. Acelaşi lucru a fost solicitat de consilierii noştri locali, anume ca studiul să fie întocmit de specialişti. Ambele poziţii enunţate de ministru nu fac altceva decât să ne dea dreptate în ceea ce priveşte problemele de la CET Hidrocarburi, probleme pe care noi le-am semnalat. PSD Arad atras atenţia asupra acestor chestiuni, dar a solicitat totodată şi rezolvarea problemelor punctelor termice din municipiu pentru care nu a existat CF. Nici până astăzi nu s-a reuşit rezolvarea acestei chestiuni, de către municipalitate, deşi a trecut mai bine de un an de la solicitarea noastră. În plus, ministrul a explicat faptul că au existat şi că există fonduri guvernamentale pentru modernizarea centralelor şi a reţelelor. Cu toate acestea, Falcă şi PNL au preferat să îndatoreze Aradul, luând înprumuturi pentru asemenea proiecte. Gheorghe Falcă trebuie să-şi asume eşecul de la CET, după ce în anul 2009 el a fost cel care a decis separarea celor două CET-uri. Acum, arădenii plătesc pentru incompetenţa primarului Gheorghe Falcă. Parlamentarii PSD Arad au intervenit pentru găsirea unor soluţii pentru sistemul de termoficare din Arad. Prezenţa ministrului Energiei la Arad s-a înscris tocmai în această strategie de a găsi soluţii pentru arădeni”, a spus Adrian Todor, deputat PSD Arad.

Taguri: , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor